HCL.HR

Cijenu i datum izlaska Oculus Rifta možda doznamo na CES 2016 sajmu

Zoran Žalac 02.01.2016.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Do kraja idućeg tjedna trebali bismo doznati dvije preostale nepoznanice vezane za Oculus Rift – kada će taj VR uređaj točno u prodaju, te koliko će nas oderati.

oculus

Iako svi znamo da uređaji za virtualnu stvarnost kreću u prodaju tijekom ove godine, još se ni za jedan ne zna precizan datum izlaska. Međutim, do kraja idućeg tjedna to bi trebalo biti razjašnjeno barem za Oculus Rift, koji će predvoditi VR segment na najvećem sajmu potrošačke elektronike, CES-u 2016. u Los Angelesu od 6. do 8. ovog mjeseca. Osim o datumu izlaska, iz Oculusa bi nam konačno mogli reći i nešto o cijeni samog uređaja.

Ono što je za sada potvrđeno jest da zasebni kontroleri za Oculus Rift neće biti spremni za izlazak kada i sam uređaj. Na njihovoj ergonomiji još se radi, a vjerojatno se čeka i bolja podrška VR naslova s obzirom da će igre morati biti optimizirane za kontrolere, tj. oni se vjerojatno neće moći koristiti bez Oculus Rifta.

Također je potvrđeno kako će u paketu s Oculus Riftom doći i jedna igra. Riječ je o platformeru samog tvorca uređaja, Palmera Luckeya, koji nosi naziv Lucky’s Tale. Igra je zamišljena kao svojevrsni uvod u svijet virtualne stvarnosti – sadržavat će poznate gameplay mehanike u kombinaciji s novim okružjem kako bi dostavila poznato iskustvo zabave na novi način.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • baDarmageddoN

    02.01.2016 - 18:22

    I ja sam znao da tamo možda doznamo to što nas zanima. Bezobrazno je što neće odlučiti i reći kada će nam reći te informacije.

  • josipk

    03.01.2016 - 08:25

    ja da si i kupim i7 5820k,r9 490,16 gb ram,3tb necu da trosim za to sranje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?