HCL.HR

Cliff Bleszinski napustio Epic Games

Zoran Žalac 04.10.2012.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Direktor dizajna Epic Gamesa, Cliff Bleszinski, nakon dvadeset godina rada u istoj tvrtci napustio je svoje radno mjesto i uzeo odmor do daljnjega.

Iznenađujuća vijest stiže nam danas iz Epic Gamesa. Glavni dizajner, a često i svojevrsni glasnogovornik tima te „miljenik“ medija – Cliff Bleszinski – napustio je Epic nakon dvadeset godina rada. Neočekivani odlazak objavio je sam Epic na službenoj stranici:

„Danas se opraštamo od Cliffa Bleszinskog, koji napušta mjesto glavnog dizajnera i počinje novo poglavlje u svojoj karijeri. Protekla dva desetljeća, Cliff je pomogao oblikovati brojne uspješne igre koje su zaokupirale maštu milijuna igrača diljem svijeta. Zahvalni smo mu na njegovom utjecaju na Epicovu baštinu, od divljih avantura Jazza Jackrabbita do visceralne borbe u Gears of Waru.“

S druge strane, Cliffy B od svojih se kolega oprostio sljedećim riječima:

„U ovome sam poslu još od svojih tinejdžerskih godina, i izuzev mog godišnjeg odmora prošle godine, radio sam non-stop. Doslovno sam odrastao u ovoj industriji, kao što Mike [Capps, predsjednik Epica] voli reći. Sad kad sam odrastao, došlo je vrijeme za prijeko potrebnu pauzu. Nedostajat će mi projekti, testiranje, debate i ponajviše ljudi. Epic zapošljava najbolje ljude u industriji i uživao sam radeći sa svima njima svakoga dana, bilo da su zaposleni prošlog tjedna ili prije desetak godina.“

Nije poznato što će Cliff raditi u svojoj „pauzi“, no iz osobnog iskustva reći ću vam jednu mudrost… Kreativni umovi ne mogu mirovati. I nikad nemaju onaj osjećaj da su postigli nešto nakon čega više ništa ne trebaju raditi. Hoću reći, Cliff je baš nedavno u emisiji Bonus Round za Gametrailers gorljivo govorio o sljedećoj generaciji konzola, i premda je njegov odlazak iz Epica samim time još čudniji, znamo da ovo nije posljednja vijest koju ćemo o njemu napisati. Uostalom, nije kao da je čovjek umro – jednostavno je napustio posao nakon dvadeset godina rada.

Komentari (2)

  • Metalni

    04.10.2012 - 18:51

    Čini mi se da se sprema nešto zanimljivo… A ovo za umjetnike je istina, i moji najbolji crtački radovi su nastali poslije godišnjih radova. :-))

  • vojnovic4

    04.10.2012 - 23:08

    on mi je najdrazi lik iz igrace industirije bas me zanima sta ce epic bez njega

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?