HCL.HR

Codemasters se još jednom vraća samo na racing igre

Zoran Žalac 26.11.2015.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon neuspjeha kartaške igre Battle Decks i nedavnog Overlord spin-offa, tvrtka Codemasters je još jednom digla ruke od razvoja igara koje ne spadaju pod žanr utrkivanja.

Početkom stoljeća razvojni tim Codemasters bio je sinonim za kvalitetne trkaće igre iz Colin McRae i TOCA serijala. Od 2007. godine počeli su širiti svoju ponudu igara akcijskim avanturama i pucačinama kakve su bile Overlord i Bodycount, da bi se ispostavilo kako im one zadaju više troškova negoli profita. Godine 2011. stoga su najavili kako će se orijentirati isključivo na racing naslove.

Dakako, to baš i nije potrajalo. Ove godine bacili su se na mobilno tržište uz kartašku igru Battle Decks, te su uskrsnuli Overlord sa spin-off igrom Fellowship of Evil. Obje igre za tvrtku su radili vanjski studiji. Međutim, nijedna od tih igara nije dobro prošla kod publike pa su u Codemastersu sami sebe morali još jednom podsjetiti što su si obećali 2011. godine.

Glasnogovornik tvrtke najavio je kako će 11-člani tim iz malte zadužen za spomenuti Battle Decks pripojiti matičnom studiju te da će s novom radnom snagom poduplati razvoj budućih racing igara te demonstrirati apsolutnu posvećenost toj kategoriji.

Komentari (3)

  • ReflectoR

    26.11.2015 - 14:52

    dirt rally ce sigurno biti 90+ na metacriticu

  • Vejn

    26.11.2015 - 18:24

    DIRT iz davne 2007 najbolja reli voznja ikada !

  • damberup

    26.11.2015 - 22:47

    Dirt najbolji rally serial

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?