HCL.HR

Cognitive Prime osvojio svjetsko prvenstvo u Smiteu

Stjepan Fikter 12.01.2015.   •   0 komentara


Pet borbi bilo je potrebno da se američki tim Cognitive Prime uzdigne na pobjedničko postolje i podigne ček u vrijednosti 1,3 milijuna američkih dolara.

Na svjetskom prvenstvu u Smiteu tijekom tri dana trajanja, osam timova prezentiralo je svoje vještine s ciljem osvajanja glavne nagrade u iznosu od 1,3 milijuna američkih dolara, dok je sveukupni fond bio preko 2,6 milijuna dolara. Posljednjeg dana prvenstva odvijale su se dvije bitke od kojih je prva bila ona za treće mjesto između europskih predstavnika SK Gaming i američkog COGnitive Red tima gdje je pobjedu odnio COG Red s rezultatom 2-0.

Zatim je uslijedila glavna borba gdje su opet u glavnim ulogama bili američki predstavnici, ovaj put Cognitive Prime protiv europskog eSports tima Titan. Igralo se best of 5 i kako je krenulo, izgledalo je da će Cognitive Prime s lakoćom osvojiti turnir budući da su odnijeli prve dvije borbe. Titan tada mijenja taktiku i s Aresom odnosi dvije pobijede čime se rezultat izjednačio. U zadnjoj borbi COG Prime stavlja ban na Aresa i odabiru heroje koji im leže te odnose pobjedu u manje od 25 minuta te time ulaze u povijest kao prvi osvajači svjetskog prvenstva u Smiteu.

Drugoplasirani Titan nakon finalne borbe odlazi kući s nemalih 522,452 američkih dolara, što im može biti samo dodatna motivacija za iduće prvenstvo.

Za kraj, još jednom vas podsjećamo kako su počele prijave za beta testiranje Xbox One verzije, a tijekom ovog mjeseca, počinje i druga sezona unutar igre s kojom stiže i izmijenjena Conquest mapa.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?