HCL.HR

Cricket 22 odgodio izlazak zbog golišavih slika igrača s naslovnice

Zoran Žalac 26.11.2021.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Prilično bizarna situacija dogodila se s igrom Cricket 22 kojoj je u zadnji tren odgođen izlazak jer je naslovnica igre hitno morala biti promijenjena.

Znate da je spor dan za vijesti kad pišemo o kriketu… od svih mogućih tema. Tako je to kad se Amerika se još uvijek oporavlja od izjedanja purica za Thanksgiving. No, vijest o kriketu zapravo je vijest o potencijalno najbizarnijem povodu za odgodu izlaska jedne igre.

Naime, jučer je trebala biti lansirana simulacija kriketa: Cricket 22 – Official Game of the Ashes. No, svega tri dana ranije izlazak igre je naglo odgođen za 2. 12., i u fizičkim i u digitalnim izdanjima. Razlog je taj što je developer Big Ant Studios bio primoran promijeniti naslovnicu igre.

Taj dio nije bizaran, već povod promjeni sportaša na naslovnici. Naime, kapetan australskog kriket tima Tim Paine, koji je trebao biti na naslovnici Cricketa 22, našao se usred seksualnog skandala. Prije četiri godine jednoj je kolegici poslao fotografiju svojih genitalija. Iako je kolegica zbog toga podnijela tužbu, privatnom je istragom utvrđeno da su oboje pristali na tu komunikaciju. Međutim, četiri godine kasnije njihovo je dopisivanje izašlo u javnost pa publicitet vezan uz Painea nije baš pozitivan.

Za igru Cricket 22 posebno je bio nezgodan kontekst naslovnice na kojoj se Caine nalazio uz kapetanicu ženskog australskog tima Meg Lannig. Izdavač Cricketa 22 stoga je donio odluku da se Painea ukloni s naslovnice igre (i glavnog menija), to jest da ga se zamijeni timskim mu kolegom Patom Cumminsom.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • Bojko

    26.11.2021 - 12:38

    Cummins 🤤 Ironija u najboljem obliku.

  • alan40rt

    26.11.2021 - 13:53

    Pretvarate se u žutilo s clickbait naslovima. Između ostalog, u naslovu piše “zbog golišavih slika” a u tekstu se spominje jedna slika.

    • ukek

      @alan40rt, 26.11.2021 - 18:47

      Nebi me cudilo da je i netko od onih hc PS provokatora njihovo dijelo, da se odrzi aktivan portal, sa 100+ comments raspravama, s vremena na vrijeme 🙃

    • alan40rt

      @ukek, 26.11.2021 - 22:42

      Pa čuj, treba dolijevat ulja na vatru inače se vatra polako ugasi 😁

  • Darac83

    26.11.2021 - 16:50

    Rezime: Čovjek je imao najnormalniji privatni sexting i sad ga uklanjaju s naslovnice. 🙄

  • Motor City Bengals

    27.11.2021 - 15:00

    Dokle ide ovaj neo fasizam?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?