HCL.HR

Crvi će dobiti svoje NFT-ove, ali ne za igranje

Zoran Žalac 31.01.2022.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Izdavačka kuća Team17 najavila je kako će likove iz serijala Worms pretvoriti u NFT-ove. No, taj pothvat ne žele vezati uz same igre.

Team17 priključio se Ubisoftu, Konamiju i Atariju kao sljedeća tvrtka koja namjerava iskoristiti val popularnosti nezamjenjivih tokena iliti NFT-ova. U tokene će pretvoriti crve iz serijala Worms, ali ne da bi ih se koristilo u samim igrama nego onako… kao nenamjenske predmete za kolekcionare.

Postojat će tako serija posebno dizajniranih digitalnih skulptura crvi koje će Team17 prodavati u suradnji s Reality Gaming grupom. Poručuju kako će to biti ekološki prihvatljivi NFT-ovi, te da će registriranje vlasništva za sto tisuća NFT-ova rezultirati potrošnjom struje u količini koliko 11 kućanstava godišnje potroši struje koristeći kuhalo za vodu.

Iz Teama17 navode kako je ovo samo logičan nastavak stvaranja sadržaja za kolekcionare – radili su to i prije u fizičkom izdanju, s kolekcionarskim figuricama i sl., a sad će to raditi i u digitalnom obliku (i uzimati proviziju za svaku promjenu vlasništva nad svakim primjerkom). Ističu kako nemaju planova da ti kolekcionarski NFT-ovi ikako budu vezani uz igre u smislu gameplaya ili play-to-earn mehanika.

Kako izvještava portal Eurogamer, dio članova Teama17 uopće nije ni znalo za ovaj plan, a neki koji su i znali za to izrazili su negodovanjem.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Stitrek

    31.01.2022 - 18:07

    Hype oko posjedovanja nekih popularnih fizickih stvari i digitalnih predmeta je ogledalo naseg kolektivnog ega drustva. Ako netko moze kupiti automobil od 3 miliona dollara, torbicu od 5000$ ili kupiti nekakvu obucu od 2000$ pa zasto onda ne bi kupili i skupi NFT. Dok je potraznje uvijek ce postojati i ponuda pogotovo u hyper materiajalistickom svijetu, e da i Gucci ima svoju NFT kokekciju😁

  • Pararera

    01.02.2022 - 09:00

    You will regret that!”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?