HCL.HR

Crysis 2 i 3 remasteri neće imati maksimalnu “Can it run Crysis” postavku grafike

Zoran Žalac 17.08.2021.   •   6 komentara


Previše je igrača bilo razočarano performansama maksimalne grafičke postavke Crysis Remastereda pa će ista biti uklonjena iz remastera 2. i 3. dijela.

Crysis Remastered u verziji za PC svoju je maksimalnu postavku kvalitete nazvao frazom “Can it run Crysis?“. Kako otkrivaju developeri, taj im se naziv odbio od glavu jer nisu dovoljno dobro objasnili što ta postavka znači.

Ukratko, postavka “Can it run Crysis?” bila je zamišljena kao stvar za budućnost te je imala neograničeni pogled u daljinu, instantno učitavanje svih detalja u levelu odjednom, itd. Čak ni najskuplje grafičke kartice poput RTX 3090 nisu u stanju fluidno izvoditi Crysis Remastered uz tu postavku pri 4K rezoluciji.

S obzirom da to nije bilo dovoljno dobro objašnjeno publici, igrači su mahom birali tu postavku tražeći maksimalnu grafičku raskoš Crysisa, a na kraju su dobili poprilično loše performanse i ostali razočarani. U konačnici su u Cryteku primijetili da im postavka “Can it run Crysis” više šteti nego koristi pa su ju odlučili izostaviti iz nadolazećih remastera Crysisa 2 i 3.

Također će ukloniti više grafičkih opcija iz konzolaških verzija Crysisa 2 i 3 te će se fokusirati na jednu balansiranu opciju između dobre grafike i stabilne izvedbe. Što se tiče verzije za PlayStation 5, potvrđeno je da će se ona izvoditi u 1440p rezoluciji pri 60 sličica po sekundi.

Baza za ovu remastere ovoga će puta biti PC inačice starih igara. Po svemu sudeći, raytracing efekti će u ovom slučaju biti ekskluzivni za PC verzije remastera.

Komentari (6)

  • kebbab

    17.08.2021 - 18:37

    Ma daj pustite grafiku. Daj mi samo rezoluciju i frame rate i ja sretan. Crysis je ionako vizualno odličan samo treba rezolucija i fps.

  • Nemanjazzz

    17.08.2021 - 19:10

    Izbacis crysis remaster koji nije bio nista napredniji od originala(sem grafike) i nije se prodao preterano dobro. Sto da ne uradis i remaster dvice i trojke koje ce biti jos manje napredne od originala(posto je grafika vec na nivou)

    • Iron666

      @Nemanjazzz, 17.08.2021 - 19:26

      Izbacili igru, u 2021. koja nije mogla koristi vise od 2 jezgre procesora. I onda kazu “But can it run Crysis”.

      Jrdna od najglupljih izjava, a zapravo je riječ o jako lošem enginu, u kojem je rijetko tko znao radit, i svaka igra na tom enginu ima puno problema. Zato ga danas skoro nitko ni ne koristi.

    • Zoran Žalac

      @Nemanjazzz, 18.08.2021 - 09:49

      Koliko sam uspio uhvatiti, remaster su radili na temelju verzija za PS3 i X360, zato je PC verzija ispala tako kako je ispala.

  • Dajsikeks

    18.08.2021 - 03:05

    Koja ironija, 1440p će se izvoditi, a PS5 ne podržava tu rezoluciju za ekran

  • Jokerhere

    18.08.2021 - 12:22

    Meninje zao sto Ryse son of Rome ne mogu odigrati vise normalno bez padova u frameovima. Odlicna igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?