HCL.HR

Čudovišni monitor Samsung Odyssey Ark uskoro kreće u prodaju

Zoran Žalac 16.08.2022.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Samsungov 55-inčni monitor Odyssey Ark postat će stvarnost te će se od sljedećeg mjeseca moći kupiti po paprenoj cijeni od 3500 američkih dolara.

Dobar dio egzotičnih stvari koje budu prezentirane na sajmu potrošačke elektronike CES na kraju nikad ne bude pretvoren u konkretne proizvode koji se mogu kupiti. Sličan se scenarij očekivao i sa Samsungovim monitorom Odyssey Ark koji je predstavljen početkom ove godine. Taj 55-inčni monitor zakrivljenog ekrana od 1000R  mnoge je naveo da se zapitaju tko bi uopće kupio takvo što.

E pa u Samsungu vjeruju da postoji publika za Odyssey Ark pa će taj monitor biti lansiran sljedećeg mjeseca po maloprodajnoj cijeni od 3500 američkih dolara.

Ovu 4K zvjerku od monitora u Samsungu nazivaju “osobnim gaming kinom“. U stanju je podešavati  sliku po dimenzijama i formatu te ju pomicati po “radnoj površini” monitora, može prikazivati više otvorenih aplikacija, npr. igru koju se pokreće iz Windowsa te YouTube aplikaciju koju se pokreće na Samsungovom Tizen sustavu.

Na žalost, monitor za sada nije svemoguć pa ipak ne može istovremeno prikazivati sliku iz više HDMI izvora. To znači da na jednom monitoru ne možete igrati igre preko PC-ja, PlayStationa, Xboxa i Switcha u isto vrijeme. Tehnički su preduvjeti tu: na monitor se putem HDMI-ja može spojiti do četiri uređaja i ekran se može podijeliti na četiri dijela (dobivate četiri 27 inčna monitora u jednom monitoru). Međutim, istovremeno korištenje svih gaming uređaja na jednom ekranu za sada jednostavno nije suđeno!

Doduše, moguće je igrati tri PC igre istovremeno – jednu preko Windowsa, drugu preko GeForce Now aplikacije i treću preko Xbox Cloud Gaming aplikacije.

Monitor donosi zastrašujuće performanse, a u Linus Tech Tipsu su odradili jedini logični test: Ark: Survival Evolved na Samsung Odyssey Arku. Evo kako je to izgledalo:

Komentari (1)

  • Jurex

    16.08.2022 - 20:52

    ovo je fakat ogromno, Ameri svršavaju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?