HCL.HR

Dance Dance Revolution proslavio je obljetnicu uz najavu filma i simpatičnu anegdotu

Pero Mlinar 04.10.2018.   •   0 komentara   •   Filmovi i serije


Dance Dance Revolution ovih je dana proslavio dvadeseti rođendan, a Konami i jedan od fanova serijala pobrinuli su se da on ne prođe bez događaja.

Pionirski serijal plesnih igara Dance Dance Revolution proslavio je ovih dana 20 godina postojanja. Prvi dio, istoimeni Dance Dance Revolution, bio je iznimno popularan – već godinu dana nakon boravka u Japanu pojavio se u Europi i ostatku svijeta te do danas skupio veliki broj nastavaka kako za arkadne strojeve, tako i ostale platforme.

Iako je posljednji nastavak dobio 2016. godine, njegov jubilarni rođendan obilježila je najava da Konami radi na novom DDR projektu. Ovaj put, međutim, to neće biti igra, već film, odnosno čitava franšiza filmova; ukoliko se prvijenac pokaže uspješnim.

Ono što je zanimljivo u čitavom projektu jest to da, iako je Konami napucao Hidea Kojimu, čini se da on još uvijek živi među njima – barem duhom. DDR film tako neće biti neka japanska prerada Step Upa u kojoj će školske dvorane zamijeniti glamur i blještavilo J-Popa, već navodno autentični film apokalipse.

Priča bi se trebala vrtjeti oko kataklizmičke prijetnje koja prijeti uništenjem zemlje, a nju može osujetiti tek – dobro plesanje. Konami je navodno već našao suradnike i redatelja, te se više detalja može očekivati uskoro.

Da ne bi sve ostalo na spekulaciji, rođendan serijala obilježila je i jedna simpatična anegdota. Dok glavni dizajner Ubisofta razmišlja kako Assassin’s Creed pretvoriti u serijal koristan za život, jedan od igrača DDR-a pod nadimkom Xopher uspio je uz pomoć igranja tijekom nekoliko godina smršaviti skoro 60 kilograma. Povodom proslave rođendana serijala tako je objavio fotografije na kojima se vidi koliko je promjena velika.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?