HCL.HR

Još jedna od najtraženijih igara na Steamu nestala je sa Steama

Zoran Žalac 25.03.2023.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Popularni korejski naslov Dark and Darker misteriozno je uklonjen sa Steama nakon što je zabilježio značajan interes igrača.

Nakon čudnovatog slučaja igre The Day Before, koja je ranije ove godine uklonjena sa Steama, još je jedna popularna igra nestala s Valveove platforme.

Fantasy naslov Dark and Darker kroz nekoliko se testiranja prometnuo u popularnu igru te jednu od najtraženijih na Steamu. Radi se o PvPvE tipu igre koja je u suštini fantasy alternativa sve popularnijem extraction gameplayu iz Escape from Tarkova. Međutim, brzi rast popularnosti došao je uz neočekivanu aferu.

Developeri igre ove su godine optuženi da su ukrali ideju za nju. Navodno je voditelj projekta do 2021. godine radio u korejskoj firmi Nexon, gdje je dobio otkaz, a zatim samostalno nastavio raditi na tipu igre kakvu je razvijao za bivšu firmu. Uz to je još navodno nagovorio oko 20-ak zaposlenika da daju otkaz u Nexonu i pridruže se razvoju njegove igre.

Čim je igra postala zapažena, Nexon je optužio razvojni tim Ironmace za krađu ideje, što su ovi demantirali. Međutim, slijedom ovih optužbi u studio je poslana policija koja je izvršila pretres, a od tada je sudbina igre Dark & Darker neizvjesna.

Igra je sada uklonjena sa Steama, a njezini developeri poručuju da sa svojim odvjetničkim timom rade na rješavanju “izvrnutih tvrdnji”. S obzirom da je slučaj u tijeku, više od toga ne mogu javno komentirati.

Komentari (5)

  • ZeZeko

    25.03.2023 - 11:27

    Ako se ne varam vršena su 2 pretresa a sada im je dostavljen “cease and desist letter and DMCA takedown by NEXON”.

    I prilično sam siguran da igra koju ih optužuju da su kopirali nije uopće ni u razvoju.

  • ukek

    25.03.2023 - 11:40

    Dovoljno je samo pomenuti da se afere tice ekipa koja ima veze sa Nexon, sve receno 😠 S obzirom da je rijec o ljudskom sljamu toga kalibra, vjerujem da je ovo vrlo lako sve istina ..

  • Dick Johnson

    25.03.2023 - 12:29

    Kaj su ovi nexon PvPvE? Koja je osnova za tuzbu?

  • Nightyx

    25.03.2023 - 13:42

    probao sam i ne cini mi se kao nesto sto bi posebno zazivilo svakako

  • PppPP

    26.03.2023 - 20:01

    “slijedom ovih optužbi u studio je poslana policija koja je izvršila pretres” kaj će pretresom utvrdit je li ukradena ideja?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?