HCL.HR

Developer Journeya postao neovisan, sam izdaje sljedeću igru

Duje Kozomara 15.06.2012.   •   0 komentara


Thatgamecompany je ponosno objavio kako postaju potpuno neovisni, sljedeću igru će izdati sami i pokušati je predstaviti većem broju igrača na više od jedne platforme.

Thatgamecompany, ekipa koja je napravila Flow, Flower te fenomenalni Journey, odradila je svoj ugovor koji ih je obvezivao na tri igre za Sony te objavila kako postaju potpuno neovisni i namjeravaju sljedeću igru izdati sami. Navedeno im omogućuje i 5.5 milijuna dolara kapitala koji je u njih uložio Benchmark Capital.

Suosnivač studija, Jenova Chen, na službenog blogu studija objavio je post: “Zadovoljan sam što danas mogu objaviti kako je thatgamecompany dobio novac s kojim može razvijati i izdavati svoje igre neovisno o drugim tvrtkama. Ovo nam omogućuje da svoje igre predstavimo većem broju igrača na više platformi.”

Prve tri njihove igre u vlasništvu su Sonya, pa ih ne treba očekivati na drugim platformama u bližoj budućnosti, no čini se kako njihov sljedeći projekt, o kojem ipak još nisu ništa otkrili, neće biti ograničen na jednu konzolu. Uopće ne sumnjamo kako nas od ovog studija očekuje još mnogo posebnih i zanimljivih iskustava.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?