HCL.HR

Developer Saints Row serijala podijelio otkaze zbog slabe prodaje njihove posljednje igre

Petra Rukav 28.09.2017.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Volition, najpoznatiji po kaotičnoj Saints Row franšizi, navodno je napustilo više od 30 zaposlenika, a krunu krivca za ovaj nesretni događaj nosi slaba prodaja Agents of Mayhema.

agents-of-mayhem-auto

Godine 1999. osnovan je Volition, a četiri godine kasnije kupio ga je izdavač THQ. Volition je godinama tražio svoje mjesto u industriji videoigara, a pronašao ga je u Red Faction serijalu, a nešto kasnije i u Saints Row franšizi koja ga je definirala. Nakon bankrota THQ tijekom 2013. godine, vlasništvo nad tvrtkom sa sjedištem u Illinoisu preuzeo je Deep Silver.

Tvrtka je uglavnom dobro poslovala sve do izlaska njihovog najnovijeg naslova. Naime, Agents of Mayhem, smješten u isti svijet kao i Saints Row, pokupio je dosta loše ocjene od kritičara, a javnost se s time složila. Broj prodanih primjeraka sugerira da je Volition podbacio te dostavio igru daleko ispod razine koju su postavili njeni prethodnici.

Kao posljedica toga, Volition je otpustio više od 30 djelatnika, uključujući generalnog direktora Dana Cermaka, od ukupno 200 koji trenutno rade u tvrtki. Međutim, pošto Volition i Deep Silver još uvijek nisu potvrdili je li odista došlo do dijeljenja otkaza ovim informacijama potrebno je baratati kao tvrdnjama, a ne činjenicama.

Označeno sa:

Komentari (14)

  • DjokaBA

    28.09.2017 - 14:28

    Red Faction nisu bile lose igre, ali Saints Row i ovo kasnije zajebancije. Nek se zatvore.

    • baDarmageddoN

      @DjokaBA, 28.09.2017 - 14:50

      Da. Od SWa su krenuli radilti sranja. A toliko je potencijala bilo do toga. Ma, da su barem malo prizemljeniji SW napravili bilo bi bolje. A dalje da i ne govorim. Baš sranje

    • Czar

      @baDarmageddoN, 28.09.2017 - 15:34

      SR ovakav kakav jest je odličan i nisu ovi likovi dobili pedalu radi tog serijala.
      Baš suprotno, pedala je pala jer su krenuli izmišljati toplu vodu s AoM umjesto da naprave direktni nastavak SR, ali valjda će u buduće pametnije…

    • baDarmageddoN

      @Czar, 28.09.2017 - 15:49

      AoM su radili jer je TheThird već lagano kretao u sranje i ovo je samo bio slijed. A sjećam se potencijala kojeg je TheThird imao u mogućem nastavku i da su se ugledali na GTA. Mislim, niie mi žao jer serijal je zasrao.

    • Czar

      @baDarmageddoN, 28.09.2017 - 16:07

      Baš sam suprotnog mišljenja, sa trojkom je serijal krenuo prema komediji, odvojio se od usporedbi sa gta i skupio brdo fanova koji hoće peti nastavak na tragu trećeg i četvrtog.
      Volition se nema što navlačiti s Rockstarom jer u tu baš i nemaju neke šanse – zato su i napravili odmak sa trećim nastavkom.
      Rockstar je jednostavno za sandboxe, što je Blizzard za mmorpg i strategije – vrh vrha, tako da je taj odmak na stranu bila prava odluka.

    • baDarmageddoN

      @Czar, 28.09.2017 - 16:16

      A očito je da i nemaju fanova koliko ti misliš kada je situacija ovakva.

    • Czar

      @baDarmageddoN, 28.09.2017 - 19:12

      Ja sam taj fan, ali AoM kategorički odbijam kupiti za više od 10£ jer to nije to, a tako izgleda diše i većina onih koji vole SR.
      Jednostavno samo Let3 je mogao utopiti album Nečuveno jer je to Let3, a za ostale su ipak malo viši kriteriji.?

    • KhorneFlake

      @DjokaBA, 28.09.2017 - 16:14

      SR su baš bile ekstra igre, barem meni. Odigrao sam tricu i super se zabavio, mada vidim da dvica ima masu fanova kojima se nije svidio šašavi tonalitet trojke. Četvorku sam preskočio jer sam se nasitio prethodne igre a ta mi je više djelovala kao ekspanzija, mada se niko nije žalio na nju. Takođe sam i fan Red Factiona, nema potrebe zatvarati ovoliki studio zbog jedne igre koja nije dobro prošla, nek im je za nauk za budućnost.

    • baDarmageddoN

      @KhorneFlake, 28.09.2017 - 16:25

      Red Faction? Da. Drugi dio je bio fenomenalan sa onom gradnjom svega što porušiš ali prvi dio mi je bio fenomenomenalniji 😀 Šteta što nisu radili na nastavku tog serijala ali znamo da im je lova problem. To što je RF nudio odavno nisam već dugo vidio. Je imao mana ali vrline su ih nadmašivale 😀

    • DjokaBA

      @KhorneFlake, 28.09.2017 - 17:53

      Otkud znas da je samo zbog jedne igre, mozda im je i SR 4 bio los ? Ja sam igrao keca, malo dvojku, ali posle nista.. nekako sve na isti kalup, sad i ovaj AoM, nemam nikakvu zelju cak ni da ga probam. Jednostavno su previse, ali previse poceli da se sprdaju i misle da ce stalno tako mlatiti pare. Sto gora grafika to bolje, sto gluplja prica to bolje, i uzimaj pare.. e pa nece da moze.

    • Czar

      @DjokaBA, 28.09.2017 - 19:15

      Ma kakvi, četvorka + Gat su išli ko alva – ne da imam oboje nego sam uzeo milenijum ediciju na steamu i plejki i još uvijek ih tu i tamo žuljam.

  • trulex

    28.09.2017 - 15:10

    ja taman mislio probat ovu zadnju, meh znaci propalo.

  • Czar

    28.09.2017 - 15:30

    To sam im predvidio da ih čeka kroz ona 2 trailera tjedan dana pred izlazak igre.
    Jednostavno Volition, uozbiljite se, ljudi hoće SR5 a ne nekakva sranja s 15 igrivih likova ko da je to nekakav arena shooter, 30 levela težine itd.
    Sa SR imate pobjednički recept i samo tog se držite pa nemožete failat.

  • nikolapro55

    28.09.2017 - 15:39

    Zar je tolko teško poslusati fanove i napraviti SR5 a ne ovu glupost kakva je Agent of Mayhem 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?