HCL.HR

Developeri Darksidersa našli dom u novom Crytekovom studiju

Igor Belan 30.01.2013.   •   5 komentara


Developer Crysisa i CryEngiena 3 otvorio je studio u SAD-u, a njegovih 35 zaposlenika svi su redom bivši zaposlenici tragično preminulog Vigil Gamesa.

Kao što smo nedavno pisali, THQ je bankrotirao i jednostavno prestao postojati, a njegovi razvojni studiji zajedno s licencama za igre koje su razvijali, prodani su na aukciji najboljim ponuđačima iz Sege, Cryteka, Ubisofta i Koch Medie. No ta aukcija nije uključivala sve THQ-ove studije. Vigil Games, developeri Darksidersa, tada nisu dobili nikakvu ponudu. Interes za kupnjom tog studija, odnosno njihova Darksiders IP-a, tek je naknadno pokazao japanski Platinum Games, ali čini se da je to sve ostalo tek na interesu i pukoj priči.

No Vigilova priča, čini se, ipak ima nešto sretniji kraj. Njemački Crytek je očigledno prepoznao kvalitetu developera Darksidersa. Dapače, samo da bi ih udomili i stavili pod svoje ime, osnovali su potpuno novi studio u Austinu, Texasu. Na čelu tog studija je sada bivši šef Vigila, David Adams, a on će nadgledati 35 kolega od kojih su svi redom bivši zaposlenici upravo Vigil Gamesa.

Vigil Games je inače neposredno prije THQ-ova bankrota krenuo raditi na novom velikom projektu radnog imena Crawler. Potvrdio je to zaposlenik studija u postu na NeoGAF-u gdje nije išao u detalje o projektu, ali dao je naslutiti da se radilo o nečemu velikom što bi gamere moglo zapanjiti.

Podsjetimo, Crytek je također kupio i prava na Homefront igre za 544.218 američkih dolara, a nastavak prvog Homefronta se navodno sprema već neko vrijeme.

Komentari (5)

  • Metalni

    30.01.2013 - 12:46

    Ajd lijepo, neka ljudi rade… Budu se već dokazali sa vremenom.

  • LocDog

    30.01.2013 - 14:15

    Drago mi je zbog ljudi, ali kolko sam skuzio nemaju prava na Darksiderse. R.I.P. Darksiders, moj najdraži serijal ikad….

  • HrBomb

    30.01.2013 - 14:36

    +1 darksiders si su bili pre bolesni jedna od dužih i boljih igrica u zandnje vrijeme

  • JaBitiTarzan

    30.01.2013 - 19:47

    Sve će se svesti na to da će u svijetu postojati 2 ili 3 studija možda ih bude više ali vlasnici će biti isti: EA i Ubisoft.Svi ostali će propasti.

  • SuperWarrior

    01.02.2013 - 18:28

    Kolko sam skužio nisu kupili licencu pa ne mogu dalje raditi buduće Darksiders igre?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?