HCL.HR

Diablo 4 navodno će biti puno mračniji od crtića zvanog Diablo 3

Pero Mlinar 22.11.2018.   •   10 komentara   •   Industrija videoigara


Glasine ukazuju da se na Diablu 4 marljivo radi da ga se stilski učini sukladnim korijenima serijala nakon što je prvi eksperimentalni pokušaj prekrižen.

Ovogodišnji BlizzCon neće ostati upamćen po dobrome jer je na njemu, umjesto očekivanog Diabla 4, bio predstavljen tek mobilni naslov Diablo Immortal. Iz Blizzarda su kasnije izjavili da s njihove strane nije bilo nikakvih planova za ovogodišnjim predstavljanjem Diabla 4, tako da oni u tome ne vide problem. Diablo Immortal nije dočekan s prevelikim oduševljenjem pa su se mnogi fanovi serijali već unaprijed okrenuli budućim naslovima. Na portalu Kotaku odlučili su stoga intervjuirati veći broj zaposlenika Blizzarda kako bi saznali ponešto više o budućnosti serijala.

Najzanimljivija stvar je svakako da se na Diablu 4 navodno marljivo radi – i to ne po prvi, nego drugi put. Naime, još za vrijeme najveće aktualnosti Diabla 3 počelo se s radom na verziji Diabla 4 kodnog naziva Hades. Zanimljivo, u toj verziji Diablo 4 je trebao biti akcijski naslov iz trećega lica nalik serijalu Dark Souls.

Od toga se, međutim, u konačnici odustalo te je fokus prebačen na novu verziju Diabla 4 pod nazivom Fenris. Ako je vjerovati izvještaju na Kotaku, to je aktualna verzija tog naslova koja sa sobom donosi gameplay mehanički sličniji duhu klasičnih Diablo naslova. Ipak, za razliku od šarenog Diabla 3, Diablo 4 trebao bi svojim stilom biti znatno bliži prvim dvama naslovima.

Isto tako, na Diablu 4 radi potpuno druga ekipa od one koja se bavi Diablo Immortalom. Između ta dva naslova stoga ne bi trebalo stoga doći do nikakvih konflikata u izradi. Diablo 4 trebao bi biti predstavljen jednom kad bude spreman. Odnosno, ako ste ciničniji – jednom kad Blizzard shvati kako u igru uključiti mikrotransakcije. Jedan od zaposlenika prilikom intervjua napomenuo je kako je u Blizzardu ovih dana “zov novca jači nego ikad prije”.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • vlatko2003

    22.11.2018 - 18:56

    joooj hvala vragu

  • Artyom

    22.11.2018 - 20:13

    Dobra vijest. Za prave ljubitelje Diabla 1 i 2, trojka je bila žešće smeće…

    • karlod1997

      @Artyom, 22.11.2018 - 20:35

      ljubitelj sam Diabla, 1 i 2 kultne, a 3 neloša …..ne mogu reć da je smeće ali nije kao 1 i 2….sad iščekujemo četvorku 😉

    • moordrak

      @Artyom, 22.11.2018 - 21:21

      Nabijem ih na Auction House… Potpisujem. Od riječi do riječi.

  • Lightedchaos

    22.11.2018 - 20:43

    Samo nek stave mikrotransakcije, onda sigurno preskačem 🙂

  • moordrak

    22.11.2018 - 22:01

    Vidiš. Vidiš. Diablo u stilu Dark Soulsa. To je popriličan odmak od klasičnog dungeon crawlera. Mi lajk! Samo neka malo olabave gotiku i ja jako zadovoljan! Diablo universe je ogroman, bogat različitim sadržajem, brojnim likovima, fantastičnim događajima (možda je netko čitao knjige). Postoji brdo sadržaja koji nikad nije ni primirisao igrama. Da. Novi stil igranja bi se mogao jako lijepo uklopiti u cjelinu… Četvorka je već odavno na wish listi.

    • felja77

      @moordrak, 23.11.2018 - 15:30

      Čitao sve zasebne osim sin war trilogije koju ne mogu naci nigdje

    • Pero Mlinar

      @moordrak, 23.11.2018 - 15:35

      joj sori sta kvarim veselje ali krivo si skužio, od diablo soulsa se odustalo. to je bio prvi prijedlog.

    • moordrak

      @Pero Mlinar, 23.11.2018 - 21:38

      Uff… party breakeru 😛 U ovom trenutku bio bih zadovoljan sa bilo kakvim odstupanjem od koncepta trojke. Možda ipak nešto malo promjene … Ako se vrate originalnom stilu, a štajaznam. Biti će mi to samo još jedan njah nastavak u nizu. Bilo je kroz godine zanimljivih dungeon crawlera . Padaju mi napamet Path of Exile, Torchlite, Bastion, Transistor, Vikings: Wolves of Midgard. Svaka ova igra je oduševila na svoj način premda ih mnogi igrači nisu niti štapom takli. Vidjet ćemo. Diablo je veliko ime 🙂

  • invictum

    22.11.2018 - 22:56

    Trojka je stvarno bila crtic :). Odlicna vijest.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?