HCL.HR

Dijelovi The Last of Us filma bit će značajno drukčiji od igre

nebel 11.08.2014.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Neil Druckmann je u intervjuu otkrio da je trenutno usred ponovog pisanja The Last of Us priče kako bi ju prilagodio velikom ekranu, a neki dijelovi scenarija bit će značajno različiti od igre.

Neil Druckmann, glavni pisac i kreativni direktor The Last of Usa, osoba je odgovorna i za scenarij filmske adaptacije igre, kao i za odabir redatelja te potvrdu glumaca. Podatak je to koji nam ulijeva nadu kako bi ovdje doista mogla biti riječ o jednoj od rijetkih video igara prenesenih na filmsko platno nakon koje ćemo iz kina izaći sa zadovoljnim smiješkom.

Druckmann je u intervjuu za MCV objasnio proces ponovnog pisanja priče kako bi je prilagodio velikom ekranu: “U dva sata ne možete ispričati istu vrstu priče koju možete u igri kao što je The Last of Us, koja traje 15 sati. Trenutno sam u sredini procesa koji je super težak, budući da se toliko toga što se događa u igri – čak i samo u cinematicsima – ne može uklopiti u film, da ne pričam o gameplayu te dijalozima.”

Potvrđuje kako će se film fokusirati na Joela i Ellie, no velik dio igračima poznate priče morat će biti izostavljen: “Jako je teško iskidati neke stvari, no ono što sam počeo dobivati jest jako fokusirana narativa o ova dva lika. Neki dijelovi bit će slični igri, a neki značajno različiti, no na zanimljiv način mi to pomaže razumjeti ovaj drugi medij te njegove snage u odnosu na video igre.”

Još nemamo ni okviran datum izlaska za film, a dok najiskrenije držimo fige da isti ne upropasti naš doživljaj igre, možete provjeriti kako se Igor zabavio u Remastered verziji avanture Joela i Ellie za PS4.

Komentari (6)

  • TessaraVejgan

    11.08.2014 - 18:18

    Odgledao sam igru na yt i onako činila mi se osrednja. Baš me zanima kako će film ispast.

  • CROguys

    11.08.2014 - 18:30

    Uvijek se treba malo improvizirati,inace film ispadne kao duga cutscena.
    Samo molim da film bude dobar .

  • Himand

    11.08.2014 - 21:05

    Nisam igrao igru al cu film pogledat 😀

  • Damba456

    11.08.2014 - 21:16

    ne sviđa mi se atmosfera a čak nema nikakvog efekta trave i nista, cijela grafika mi se uopće ne sviđa, bolje zaigrat na ps3-u

  • undertaker01

    11.08.2014 - 21:42

    Kada dođe u hrvatska kina s nekim glupim prijevodom naslova, ne košto bi trebao biti…

  • mickolopi

    11.08.2014 - 22:32

    Pa nije morao ispricati pricu u 2h, mogao je u 3h. Pretpostavljam koje bi djelove igre mogao izostaviti u filmu. Inace ima intervju sa comic cona gdje kaze da je moguce da ce Maisie Williams mozda igrati Ellie, kaze nista nije sigurno, samo su s njom popili solju kafe 🙂 nisam nesto ocaran. Samo se nadam da ce zadrzati isti OST…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?