HCL.HR

Dimension Drive – space shooter otporan na trolove

Luka Pleša 19.05.2015.   •   1 komentara


Prošlotjedna Kickstarter drama nizozemskog indie developera možda na kraju ipak bude imala sretan završetak.

Znate onaj osjećaj kad vaš najdraži nogometni klub zabije gol, ali ga onda sudac iz nekog razloga poništi? Upravo to se prošlog tjedna dogodilo nizozemskom indie developeru, 2Awesome Studiu.

Naime, njihovoj space shooter igri Dimension Drive na Kickstarteru je bilo preostalo tek nekoliko sati da sakupi preostalih sedam od traženih 30 tisuća eura. Djelovalo je kao da će projekt propasti, no onda je misteriozni donator znan samo kao „Jonathan“ uplatio preostali iznos u cijelosti i neizmjerno razveselio developere. Šok je uslijedio kasno u noć, kada ih je Kickstarter obavijestio da je „Jonathanov“ zalog od sedam tisućica prijevara. Kickstarter mu je odmah banao račun, ali to je bila mala utjeha za devastirane Nizozemce koji su svoje razočaranje odmah podijelili i na Twitteru.

Ubrzo su uslijedile ohrabrujuće poruke njihovih Twitter pratitelja i obećanja potpore kada ponovno krenu s projektom. Projekt je jučer ponovno pokrenut, a cilj mu je do 18. lipnja ponovno sakupiti 30 tisuća eura. Već prvoga dana igra je uspjela dobiti jednu trećinu potrebnih sredstava, a u trenutku pisanja ove vijesti već su na 50% traženog iznosa.

Međutim, sada neki postavljaju jedno vrlo zanimljivo pitanje – je li „prevarant Johnatan“ ustvari podmukli PR trik? Postoji li mogućnost da je studio, odnosno tko god im radi marketing i odnose s javnošću, vidjevši da Kickstarter kampanja ne može dosegnuti cilj na vrijeme, iskoristio „patnju prevarenih i poniženih“ Nizozemaca kako bi izazvao simpatije i snažnu potporu javnosti? Ovakvi “spinovi” vrlo su popularni kod raznih kvazi-humanitarnih organizacija te često imaju odličan uspjeh.

Bilo kako bilo, sada nema sumnje da će Dimension Drive doseći svoj cilj. Što nije uopće loše, jer igra za sada izgleda kao dobar space shooter, u što se možete uvjeriti i sami u priloženom videu.

Komentari (1)

  • Njec

    20.05.2015 - 13:11

    Ma to su sami si napravili. Gledam trailer i nema mi nekog karaktera igra, baš mi izgleda kao neki money grabbing projekt. Možda sam u krivu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?