HCL.HR

Discord u prvih šest mjeseci 2022. banao preko 55 milijuna korisnika

Lovro Maroševac 31.10.2022.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Ogromne brojke korisničkih profila, najviše povezanih sa slanjem neželjene pošte, dobile su zabranu korištenja Discorda u vrijeme kad su takvi prekršaji sve učestaliji.

Vjerujem da ste se mnogi od vas, koji koristite Discord, susretali s ljudima koji su vam redovito slali nekakve čudne ponude u privatne poruke. Isto tako vjerujem da ste ih i kasnije prijavljivali za nepotreban spam i relativno brzo uvidjeli da ti korisnici više nisu dostupni.

To se dogodilo zahvaljujući Discordovom sustavu rješavanja nepoželjnih osoba na svojoj aplikaciji. Iz Discorda su tako objavili da su u prvih šest mjeseci ove godine blokirali više od 55 milijuna korisničkih profila.

Pazite sad, SAMO 1,8 milijuna računa nije bilo povezano sa slanjem neželjene pošte, već su prekršaji bili nešto drugačije prirode. To znači da je gotovo 97% korisnički profila banano radi gnjavaže osoba i servera na kojima su se nalazili. Praktički, kažnjeni su botovi koji su vas namjerno ometali i pokušali prevariti.

Što se pak servera tiče, ugašeno je nešto manje njih u odnosu na korisničke račune – ukupno 68 379 servera nestalo je u razmaku od prvog do šestog mjeseca ove godine. Što se konkretno tiče prekršaja sa serverima, ne postoji točan pokazatelj zbog čega su nestali. Nagađa se samo da su ti serveri prekršili Discordova pravila, kao što su neželjeni sadržaji, manipulacija platformom i ilegalne aktivnosti.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • GAMERWORLD

    31.10.2022 - 18:23

    Počela sezona čišćenja nepoželjnih osoba sa discorda.

  • Dajsikeks

    31.10.2022 - 18:43

    Također očistili nekoliko 🏴‍☠️, ali su se vratili ponovno s drugačijom varijantom ili otišli negdje drugdje (što je puno bolje)

  • esse

    01.11.2022 - 04:44

    jel ga musk kupio XD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?