HCL.HR

Discord će korisnicima omogućiti zajedničko gledanje YouTube videa

Zoran Žalac 23.09.2021.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Popularna platforma Discord najavila je funkciju zvanu Watch Together koja je zapravo prva službena integracija Discorda s YouTubeom.

Komunikacijska platforma Discord krenula je u testiranje funkcionalnosti koju nazivaju “Watch Together”. Radi se tu zapravo o integraciji YouTubea u sam Discord, što bi omogućilo korisnicima da na određenom serveru zajednički gledaju određeni video na YouTubeu.

Takvo što je tehnički već sada moguće, ali pod uvjetom da jedan od korisnika drugima streama YouTube iz svog preglednika. Watch Together opcija bi omogućila da svi sudionici mogu dodavati videozapise s YouTubea na zajedničku playlistu.

Iz Discorda transparentno naglašavaju kako će Watch Together opcija biti podložna povremenim reklamama na YouTubeu.

Ova najava vjerojatno ima veze s time što je YouTube nedavno krenuo u borbu protiv Discord botova koji su preko YouTubea korisnicima puštali glazbu. Sporna je stvar u tome bila što su korisnici Discorda mogli konzumirati sadržaje s YouTubea bez da su zapravo bili na YouTubeu, a to se protivi pravilima korištenja YouTubea.

Sada će se glazba s YouTubea ponovno moći slušati na Discordovim serverima – samo u malo drugačijem obliku koji će biti manje automatiziran proces. I znatno zatvoreniji.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Iron666

    23.09.2021 - 13:56

    TeamSpeak ❤️

    Discord je od prvog dana puno veći memory hog, a u zadnje vrijeme još više. Ja ne znam, jel ovi pekmezari danas od tzv. “gamera” moraju imat prokletu društvenu mrežu dok igraju online igre skupa, ili jednostavan, lagan program za komunikaciju? Aliii ja želiiim emojijeee, slikicee, videjee, rolovee, bojee, youtubeee, njnjnjnj. Žalosno xd

    • Agent

      @Iron666, 23.09.2021 - 14:08

      Ma puno njih ne zna ni napravit free svoj server na ts a ne želi plaćat.A kad nađeš nasumično neki server traje koji mjesec pa traži opet drugi

    • Iron666

      @Agent, 23.09.2021 - 14:09

      Ima tu istine, iako osobno, na istom sam serveru već dobrih 12 godina, i nisam lipe morao dati za njega…

    • Agent

      @Iron666, 23.09.2021 - 14:24

      Imao sam i ja takav server.Bio je pun često nisi mi mogao ući zbog previše ljudi i nakon 7-8 godina samo ga više nije bilo bez neke obavijesti.

    • Strider NCG

      @Iron666, 23.09.2021 - 17:10

      Mozda je memory hog ako ti kompjutor nemoze pokrenut tetris u browseru onda da, i sto se tice toga da mozes dijelit sve, da to je i glavna funkcija Discorda iako on to nije ni imo prvi, Discord je prekopiro sve od Slack no vjerojatno posto su stavili “Gaming” ispred su se uspili probit, iako sad opet mjenjaju marketing da su oni za skolu i ucenje, nevezano o tome, naravno da cu bit tamo di mi je vecina frendova i posto sam ljubitelj twitcha nemogu vise zivjet bez emota, pogotovo onih iz zajebancije di stavimo same svoje face unutra. I po meni jedan feature koji im nedostaje a teamspeak ga ima vjerojatno od kad je izaso je kad pricas nesto i mutan si da ti onako pisti zvuk da si mutan, a ne tu pricam u prazno 5 minuta i onda tek shvatim da sam zapravo bio mutan cijelo vrijeme.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?