HCL.HR

Discord je promijenio način na koji prodaje igre

Filip Zorić 18.03.2019.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Discord je prošle godine povukao veliki potez tako što je dao proizvođačima igara ogromni udio prihoda. Sada su odlučili potpuno promijeniti proces distribucije naslova na njihovoj platformi.

U zadnje je vrijeme teško ne zamijetiti velik broj digitalnih trgovina za PC igre. Jedna od takvih kapitalističkih platformi je Discord, koji izgleda želi olakšati proces distribucije igara. Tako su odlučili na veliki način promijeniti nabavu igara na njihovoj trgovini.

Naime, tvorci igara sada na Discordu mogu prodavati svoje naslove direktno korisnicima, i to putem chat servera. Razvojni timovi mogu stvoriti store kanal unutar svog servera, gdje igrači onda mogu kupiti igre. Ekipa iz Discorda na ovaj način želi izbjeći poteškoće koje se pojavljuju u tradicionalnoj prodaji potrošačima.

Ova će promjena također omogućiti tvorcima igara lako održavanje alpha i beta testiranja jer mogu pozvati specifične korisnike u svoj store kanal. Discord je uveo još promjena u najnovijem ažuriranju, a sve o tome možete pročitati ovdje.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • hrga007

    18.03.2019 - 16:24

    kako taj discord opstaje, nemaju reklama a od igara slabo zarade po mojoj procjeni

    zanima me kako im se isplati i istovremeno me strah da ga ne napune smećem od reklama

    • Filip Zorić

      @hrga007, 18.03.2019 - 16:29

      Ne samo da slabo zarade, nego nude ogroman postotak prihoda developerima (90%). Znam da postoji nacin kupnje neke pretplate ili emotikona za podrzat ih, ali ni meni nije u potpunosti jasno odakle novci stizu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?