HCL.HR

Disney neće otkazivati premijere nadolazećih filmova zbog koronavirusa… barem ne u Americi

Lovro Maroševac 05.03.2020.   •   1 komentara   •   Filmovi i serije


Iz poznate filmske kompanije nemaju na umu podleći panici zbog virusa koji svakim danom zarazi sve više i više ljudi.

No Time To Die, najnoviji film iz James Bond franšize, odgođen je zbog izbijanja koronavirusa. Nakon temeljne procjene tržišta, odlučeno je kako će agent 007 produljiti odmor do 11. mjeseca ove godine. Zbog bojazni oko mogućih odgađanja visokobudžetnih filmova, iz The Walt Disney kompanije su dali do znanja da oni neće ići tom rutom.

Deadline je u posjedu informacije kako je netko iz Disneyja rekao američkom kinima da neće pomicati datume izlaska njihovih filmova. Tako će Black Widow premijeru imati 1. 5., dok će deveti nastavak Brzih i žestokih stići 22. istog mjeseca. Postojale su glasine unutar filmske industrije da će film Scarlett Johansson biti odgođen za 6. 11., ali su one ubrzo ugašene.

Brojne azijske države, posebice Kina, zatvorile su na tisuće vlastitih kino dvorana i očekuje se da će takav scenarij donijeti financijsku katastrofu mnogim studijima. Brojke govore da filmovi u Aziji ostvaruju velike prihode, negdje čak i do 40% ukupne zarade. Katastrofalni financijski scenarij je ostvariv, ali može se promijeniti. Najviše će ovisiti o djelovanju koronavirusa i stanju panike kod ljudi.

Ipak, filmska industrija nije jedina koja je u procesu patnje. U industriji videoigara je upravo zbog tog virusa odgođen Game Developers Conference, a neki su studiji otkazali sudjelovanje na nedavno završenom PAX Eastu. Konvencija se trebala održati sredinom ovog mjeseca, ali je otkazana zbog brojnih izdavača koji su odustali od svojih dolazaka.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Dragan[MKD]

    05.03.2020 - 23:54

    Realno jesen i zimu su rezervirane za onako Oskarovske filmove, svi znaju da se blockbustere lansiraju na ljeto ili proljeće l.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?