HCL.HR

Disney optužen za navodno špijuniranje djece

Petra Rukav 12.08.2017.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Tvrtka Disney našla se pred sudskom tužbom jer njezine mobilne aplikacije navodno neovlašteno prikupljaju osobne podatke djece koja ih koriste.

disney-sud

Izgleda da je američka megakorporacija Disney ponovno uhvaćena u kršenju zakona o zaštiti privatnosti djece na internetu. Naime, prije šest godina tadašnja Disneyjeva podružnica zvana Playdom
morala je platiti tri milijuna dolara zbog neovlaštenog prikupljanja i objavljivanja osobnih informacija velikog broja maloljetne djece.

Ovoga puta Disney si je za vrat nakopao tužbu jer je navodno protuzakonito prikupljao podatke maloljetnika putem mobilnih igara. Isprva je za takve ilegalne aktivnosti prst bio uperen u Princess Palace Pets, no broj aplikacija krivih za isto djelo porastao je na čak 42. Tužba također uključuje Unity, Upsight te Kochavu, kreatore mobilnih aplikacija koje su navodno “špijunirale” djecu.

Disney poriče bilo kakvo kršenje zakona te tvrdi da se striktno pridržavaju pravila za prikupljanje i upotrebu podataka putem aplikacija koje su namijenjene djeci. Nadamo se samo da Disney nije došao do tih igara na način koji je karikiran u popularnoj seriji Silicon Valley.

Komentari (1)

  • veljko505

    12.08.2017 - 11:29

    to je sigurno isto kao i pre par godina sa talking tom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?