HCL.HR

Distopijski platformer Monochroma izlazi u travnju

Stjepan Fikter 06.03.2014.   •   1 komentara


Puzzle platformer kreiran pod utjecajem filmova iz 1950-ih godina u kojemu su glavni likovi dva brata, stiže idući mjesec na PC, Mac i Linux.

Nowhere Studios objavio je kako njihov puzzle platformer kreiran pod utjecajem filmova iz 1950-ih stiže u travnju na PC, Mac i Linux putem Steama.

Radnja Monochromea smještena je u alternativnu distopijsku državu tijekom 1950-ih godina u kojoj pratimo priču dvoje braće koji su svjedočili stravičnome zločinu počinjenom od strane zle korporacije.

Sama naracija odvijat će se bez cut scena, teksta ili izgovorenih riječi, dok je vizualni dio crno-bijeli s povremenim pojavljivanjem crvene boje. Unutar igre bit će četiri poglavlja koja će voditi igrača kroz različite lokacije poput kanalizacije, tvornica i cepelina dok će zagonetke biti realistične te koristiti fiziku da se uklope u okruženje.

Izvršni producent Burak Tezateşer kaže: “Monochroma miješa paranoju i užasavajuće zabrane 1950-ih s nedavnim geopolitičkim prosvjedima, preokretima i revolucijama te gradi alternativni univerzum koji stavlja igrivost, atmosferu i naraciju ispred svega. Bili smo inspirirani različitim utjecajima poput videoigara iz našeg djetinjstva kao što su Abe’s Oddysee i Heart of Darknes, do priča poput Crvenkapice i Čarobnjaka iz Oza te urbanom arhitekturom dvadesetog stoljeća.”

Zainteresirani za Monochromu, mogu preuzeti demo verziju sa službene stranice, a tu je i trailer u kojemu su scene iz prvog poglavlja.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?