HCL.HR

Do kraja godine značajno povećanje ponude Wii U i 3DS igara

Ante Malenica 19.04.2013.   •   6 komentara


Za vlasnike novih Nintendovih konzola iz američke podružnice japanske kompanije stižu dobre vijesti – do kraja godine ponuda Wii U i 3DS igara trebala bi biti znatno bogatija.

U intervjuu za GamesIndustry.biz šef američke podružnice Nintenda, Reggie Fils-Aime, najavio je kako će se tijekom narednih devet mjeseci Nintendova ponuda igara znatno povećati, bez obzira bio u pitanju 3DS ili Wii U. Nažalost, tradicionalna boljka novih konzola i ovaj puta je zadesila Nintendo jer unatoč lekciji koju su mogli naučiti s 3DS-om, koji je tijekom prvih pola godine života dosta patio zbog kroničnog manjka igara i previsoke cijene samog uređaja, Wii U nije prošao ništa bolje.

Nakon početnog entuzijazma, prodaja konzole je naglo splasnula, a jedan od glavnih krivaca upravo je manjak adekvatne podrške igraćim portfeljom, što je priznao i sam Reggie istaknuvši kako nisu očekivali da će tempo izdavanja Wii U naslova biti toliko slab. Shodno tome, u idućih devet mjeseci možemo očekivati “drastično povećanje” broja izlazaka novih naslova što znači kako nam se za ovogodišnji E3 sprema obilje najava te prezentacija poznatih projekata.

Da se još malo vratimo na 3DS, vrijedi istaknuti podatak kako je prodaja igara za ovaj handheld na američkom tlu doživjela veliki rast – konkretno, govorimo o povećanju prodaje od 55% u odnosu na isto razdoblje lani. Reggie je posebno istaknuo značajan udio digitalne trgovine koja je u 15 izdanih naslova u prvom tromjesečju ove godine činila 11% ukupne prodaje.

Ako se prisjetimo kako je Nintendo zadnjih par godina bio uglavnom van digitalnih trendova, očito im se okretanje struji vraški isplatilo. Uz obećano obilje 3DS igara, ne sumnjamo u daljnji prosperitet jedne od trenutno najpopularnijih konzola na tržištu.

Komentari (6)

  • afterlife

    19.04.2013 - 19:40

    sta vise za 3ds

  • ThOr VeLikI

    19.04.2013 - 20:40

    To je sve bilo i za očekivati!

  • JaBitiTarzan

    20.04.2013 - 09:43

    Premalo je igara, a konkurencija će lansirati uz same konzole toliko igara koliko će ih Wii U imati svega zajedno.

    • ThOr VeLikI

      @JaBitiTarzan, 21.04.2013 - 10:02

      konkurencija veliš, će lansirati uz same konzole toliko igara koliko će ih Wii U imati svega zajedno… hahahahaaa…
      uzmi majmuna za ruku i prošeći malo afrikom, to ti najbolje ide… :-)))))))

  • movie

    20.04.2013 - 14:58

    Konzola bez igre unaprijed je osuđena na propast. Dakle, nintendo nema neku svijetlu budućnost sa svojom next gen konzolom…

    • ThOr VeLikI

      @movie, 21.04.2013 - 10:17

      movie, si ti pročitao naslov? Do kraja godine značajno povećanje ponude Wii U igara

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?