HCL.HR

Domaća igra The Red Solstice treba vašu pomoć na Kickstarteru

Stjepan Fikter 22.03.2014.   •   4 komentara


Domaći nezavisni studio Ironward putem Kickstartera traži pomoć igrača za dovršetak svog naslova kojeg opisuju kao kooperativnu SF strategiju/RPG iz ptičje perspektive.

Nakon Legends of Dawna pokrenuta je druga domaća Kickstarter kampanja za videoigru. Ovaj puta radi se o igri The Red Solstice koju razvija nezavisni studio Ironward iz Zagreba. Kako u ekipi kažu, na igri rade nekoliko godina uz samostalno financiranje te su je doveli do alpha faze. Kickstarter kampanju pokrenuli su zato što žele dodati novi sadržaj, ispolirati igru i, naravno, pustiti je na tržište.

Developeri The Red Solstice opisuju kao kooperativni SF strategy/RPG za osam igrača čija se radnja odvija na Marsu, a igrat će se iz top-down perspektive. Također, naglašavaju kako će igra tražiti planiranje strategije, pravilno donošenje odluka i razmišljanje unaprijed. Osam igrača koji budu surađivali u preživljavanju napada od strane mutiranih protivnika moći će birati između osam klasa te će imati mogućnost opremanja vlastitog marinca.

Gameplay će biti podijeljen u tri faze: prva u kojoj se pronalaze resursi i lokacija za građenje baze, druga u kojoj se igrači brane od napada mutanata, a treća je faza uspješna evakuacija; dok bi nasumično generirani gameplay trebao bi omogućiti da svako igranje bude drugačije čime se povećava trajnost igre.

Kickstarter kampanja traje još 28 dana, a ako se odlučite podržati igru, trebat ćete izdvojiti minimalno 12 dolara za Steam ključ. Ako igra prikupi traženi iznos od 50 tisuća dolara, The Red Solstice trebali bi zaigrati već ovog kolovoza.

Komentari (4)

 • Axl24

  23.03.2014 - 08:33

  Treba to podržati svakako, a čini se da će i igra biti dobra. :))

 • JebacMajki

  23.03.2014 - 13:29

  Čini se veoma dobra,to ću morati svakako odigrati 🙂

 • Infidel72

  23.03.2014 - 17:59

  Podrzavam….

 • Brko28

  24.03.2014 - 14:28

  nemam komentara

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!