HCL.HR

Donkey Kong napunio 33 godine

ToxarE 10.07.2014.   •   2 komentara


Legendarni Nintendov majmun proslavio je 33. rođendan. Premda na slavlje nismo pozvani, možemo i pretpostaviti da mu je torta bila rađena od banana.

Donkey Kong jučer je proslavio 33 godine od svog nastanka, odnosno prvog pojavljivanja u istoimenoj igri za arkadne strojeve, 9. srpnja 1981. godine. Taj rođendan kultnog Nintendovog majmuna važan je i za samu japansku kompaniju koja se upravo tom igrom probila na američko tržište, pa i time što je istom igrom lansirala i karijeru jednog drugog lika – Jumpmana – koji je kasnije postao Super Mario i vjerojatno najpoznatija ikona gaminga.

Podsjetimo se, Donkey Kong je u vlastitoj igri bio negativac, no njegov dizajner Shigeru Miyamoto i ostatak Nintenda nipošto ga danas ne gledaju tako jer im je, između ostaloga, već prve godine donio zaradu veću od 180 milijuna dolara. Donkey je naposljetku dobio čak 29 vlastitih igara, ne računajući pojavljivanja u Mario Kartu ili Smash Brosu.

Po podacima Forbesa, do 2006. godine Donkey je prodao oko 48 milijuna igara, a osam godina kasnije taj je broj još veći jer smo u međuvremenu dobili niz novih igara u serijalu, kao što su bile Donkey Kong Returns i Donkey Kong Country: Tropical Freeze čiji smo vam gameplay demonstrirali prije nepunih pola godine.

Komentari (2)

  • fxp1990

    10.07.2014 - 18:59

    Nintendo muze svoje 4 fransize vec desetljecima.

    • Ementaler

      @fxp1990, 10.07.2014 - 19:41

      Ma više od četiri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?