HCL.HR

Doznali smo kako je trebao izgledati Dragon Age 4 kojega nikada nećemo dobiti

Zoran Žalac 10.04.2019.   •   14 komentara


Nakon što smo saznali kako je tekao problematični razvoj Anthema, procurile su i informacije o sudbini nove Dragon Age igre.

Prošlog tjedna portal Kotaku razotkrio je problematični razvoj BioWareove igre Anthem, a sada je novinar Jason Schreier doznao više detalja o projektu koji je bio žrtvovan kako bi se Anthem uopće mogao lansirati u igrivom izdanju. Radi se tu o novoj Dragon Age igri, možemo ju slobodno zvati Dragon Age 4, iako se vjerojatno ne bi zvala tako.

U bilo kojem slučaju, Dragon Age 4 bio je u razvoju od 2015. godine pod kodnim imenom Joplin. Prema onome što prenosi portal Kotaku, trebala je to biti igra fokusirana na grupu špijuna u Tevinter Imperiumu, sjevernom kraljevstvu Thedasa kojim vladaju čarobnjaci. Umjesto epskih borbi sa zmajevima igra nam je trebala donijeti epske pljačke s mnoštvom mogućnosti, ali i posljedica. Naglasak je bio stavljen na gameplay koji bi bio drugačiji svaki put kada bi se misije ponovno prelazile.

Dakako, to se nije uklapalo u planove Electronic Artsa da sve svoje igre prebaci na model usluge. Kako se multiplayer nigdje nije spominjao u toj priči, čelništvo Electronic Artsa je u listopadu 2017. donijelo odluku da se taj projekt otkaže. Ekipa koja je radila na njemu zatim je pripojena ekipi koja je panično dovršavala Anthem.

E sad, sjećate li se da smo krajem 2018. dobili najavu nove Dragon Age igre? U međuvremenu je projekt ponovno pokrenut, ali su sve gore navedene ideje odbačene. Sljedeći Dragon Age, kako god se zvao, bit će građen na temeljima Anthema (jao nama!). Ne zna se još što to točno znači, a kako je projekt u vrlo ranoj fazi razvoja sigurno je da će se mijenjati barem još nekoliko puta.

Komentari (14)

  • Chronosus

    10.04.2019 - 10:24

    Iz kotaku članka:
    “Perhaps the saddest thing about Dragon Age 4’s cancellation in 2017 for members of the Dragon Age team was that this time, they thought they were getting it right. This time, they had a set of established tools. They had a feasible scope. They had ideas that excited the whole team. And they had leaders who said they were committed to avoiding the mistakes they’d made on Dragon Age: Inquisition.

    But Anthem was on fire, and BioWare needed everyone to grab a hose.”

    Nadam se brzoj i bolnoj smrti Anthema, iako ne sumnjam da ima više nego dovoljno idiota koji će bacati novce u ovaj poluproizvod (što bi bilo manje od poluproizvoda?)

    Jedini “game as a service” koji bi imao smisla su sportske igre poput FIFA-e, ali vidi čuda to neće pretvoriti u service jer opet ima dovoljno kretena koji plaćaju punu cijenu svake godine za malo veći patch.

    • Rorik

      @Chronosus, 10.04.2019 - 10:49

      Jedino da pokrenemo kakvu kampanju, skupimo novaca više nego oni računaju zaraditi na anthemu i da im ponudimo za razvoj ovog otkazanog Dragon Age-a.

    • Darcoolio

      @Rorik, 10.04.2019 - 12:15

      Pomeri se sa mesta, kakvi crni lopovi i slično?
      Toliko prostora za priču još od Origins, a oni neke lopove guraju u priču.

  • Darcoolio

    10.04.2019 - 10:25

    Sva sreća pa se to nije ostvarilo, klasičan antiklimaks.
    Mada mi ni ovo što se temelji na Anthem raspadu ne obećava mnogo…

  • Azumath

    10.04.2019 - 10:38

    Spijuniranje i pljacke? Iskreno, drago mi je da je to odbaceno jer me to ne zanima u Dragon Age igri. Svaka igra je stavljala fokus da se zmajevi vracaju u brojevima. Inq je ima 10+. Sljedeci bi triba imati opet barem 10, i + Great Dragon, koji su veci, jaci i inteligentniji od High Dragona. Takoder nevidin kako bi to imalo smisla kad se citava radnja triba odvijati da zaustavis Solasa. Iako ka sto je Letva reka, Dragon Age mi je jedan od, ako ne i najdrazi serijal igara, ali novi me uopce ne zanima. Tribaju odbaciti Frostbite, to je prvo, a sumnjam da ce se to dogoditi. Tribaju izbaciti open world, jer opet ka sto je Letva reka , u Inq nemas nikakav osjecaj da je svijet u opasnosti jer ima masu side activity-a. Tribaju dobru viziju, a i u to sumnjam kad je Mike Laidlaw otisa. Neka radije stave projekt na pauzu dok ne sredu svoju kucu i nebude toliko problema u razvoju ka s Andromedon i Anthemon ( a i s Inquisition prema Jasonovom clanku) jer ce opet biti neki popuproizvod koji ce se sklepati u zadnjih godinu – godinu ipo.

    • Zloco

      @Azumath, 10.04.2019 - 15:02

      Ako naprave open world tu im konkurira monster hunter world i debelo se moraju potrudit da bude bolji od njega.

    • Darcoolio

      @Zloco, 10.04.2019 - 15:18

      Kakve veze gameplay i bilo šta slično ima DA sa MH pa da budu konkurentni?

    • Zloco

      @Darcoolio, 11.04.2019 - 00:39

      Kontam da bi napravili multiplayer igru jer pricamo o ea ovdje. Meni je to nekako najslicnije mhw ili dr nastavcima te igre.

    • Azumath

      @Zloco, 11.04.2019 - 16:02

      Ako ME nije ima fokus na mp, sumnjam da bi i novi DA, iako ce definitivno imati mp kao Inq, sto opet nije bas misto u DA igri ako se mene pita, ali ea mora imati mt u svojim igrama, a puno lakse i “sigurnije” ih je ubaciti u multiplayer, nego riskirati backlash da budu u SP.

    • Azumath

      @Azumath, 11.04.2019 - 15:57

      Da znam. Onaj di je Temple of Sacred Ashes. Awakening isto ima jednog High Dragon. DA 2 mislim da isto ima samo jednog, ali u svim igrama se govori kako su mislili da su izumrli. I onda inq ima 10+. Mislim da je to malo preveliki skok, al ok.
      Postoji jos i Dragon queen i iskreno, u sljedecoj DA igri bi volija da mozemo recruitat Yavanu jer ona moze pricati s High dragons pa ona recruit-a tu Dragon queen za borbu protiv Solasa.

  • moordrak

    10.04.2019 - 15:29

    Mislim da je ovom viješću zakucan posljednji čavao u BioWareov lijes. Počivao u vječnom miru! Zapaliti ću ti svijeću na Kozali!

    • sedf

      @moordrak, 10.04.2019 - 21:21

      Rest and Piece

  • Tony77

    10.04.2019 - 16:31

    Što mi diraju u DAge ??

  • departed1983

    10.04.2019 - 17:00

    Jedini online koji ne bi isao na stetu DA je coop koji bi funksionisao kao sto funkcionise u DoS 1 i 2…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?