HCL.HR

Dr Disrespect saznao zašto su ga banali, sprema tužbu protiv Twitcha


Popularni streamer Dr Disrespect priznao je kako planira tužiti platformu Twitch zbog toga što je trajno uklonjen s nje prije više od godinu dana.

Prije nešto više od godinu dana, Dr Disrespect dobio je nogu s Twitcha iz javnosti nepoznatih razloga. On sam nije puno pričao o tome, a Twitch svakako nema naviku navoditi razlog(e) kad nekom streameru kompletno ugasi kanal. Iako je bilo naznaka da se trajni ban dogodio zbog njegovih promicanja teorija zavjera o povezanosti 5G mreža i koronavirusa, Disrespect je takve glasine opovrgnuo.

U nedavnom prijenosu uživo na svojem YouTube kanalu, Guy Beahm, kako mu glasi pravo ime, pred svojim je gledateljima priznao da sprema tužbu protiv Twitcha. Razlog – trajni ban na toj platformi. Beahm tvrdi da je saznao pravi razlog blokade, koji mu je prema njegovim riječima nanio veliku štetu. Kako kaže, trajna zabrana na Twitchu najviše se osjetila na financijama, ali i u odnosima s brojnim partnerima i sponzorima.

Iako se točan razlog trajne zabrane i dalje ne zna, postoji vjerojatnost da bi se isti mogao saznati tijekom sudskog procesa. Kada će on krenuti, Guy nije htio otkriti, ali prema njegovom naumu – to bi se moglo ubrzo dogoditi. U trenutku uklanjanja profila, Beahm je imao 23 tisuće pretplatnika na svom Twitch kanalu.

No nije sve tako crno u njegovom životu. Nedavno je krenuo u potragu za osobom koja bi s njim napravila studio za razvoj visokobudžetnih igara. Ambiciozni projekt kojim bi igre razvijao u suradnji s drugim velikim streamerima, gdje bi mu oni služili kao promotori istih. Međutim, prije toga morat će se na sudu suočiti s Twitchom kako bi pokušao dokazati da je odluka o trajnom banu bila nevažeća i nepoštena.

Komentari (19)

  • op_maniak

    27.08.2021 - 12:50

    Covjek zna sve od pocetka. Vec je navodio na shrouda. Ugl cudno kako je covjek banan usred urednog streama, bas u vrijeme kada je mixer propao. Shroud i Ninja dobili isplacene milijune od mixera, a Twich je banao vjv doktora da ustedi novca za povratak one dvojice.
    Money,money, money….

    • doctorsparta

      @op_maniak, 27.08.2021 - 17:36

      Evo da olakšam život ljudima, kao veliki fan ovog kretena permanent ban je dobio zbog konstantnog Stream Snipinga nekih njemu konkurentnih streamera baš na Twitchu. Naravno to nema nikakvog smisla ako ih je u par streamova vrijedao ili čak dok je igrao s njima kao namjerno da bi ih omalovažavao. Uglavnom da, para je iza kulisa. Panj smatra da su ga pokrali za neke pare i o tome je oko lajao što je kao pravi razlog bana. Trzavice su krenule kad je s E3 stremao iz wc-a kad je prvi put bio suspendiran s Twitcha.

    • op_maniak

      @doctorsparta, 27.08.2021 - 18:05

      A vidi budimo realni, covjek je imao rasisticke,seksisticke ispade doslovno odkako streama. Cijela prica je cudna jel je ipak bio Streamer godine 2-3 puta zaredom, a godinu kasnije banan bez obrazlozenja.
      Isto tako Twich je velika Kompanija koja ima xy odvjetnika i prilikom Band 100% sam siguran da Doktor dobio i obrazlozenje od njih zasto.
      Eto valjda je toliko skakljivo da je i njega vjv sramota reci sto je. Jbga pratio sam ga nekada, ali mi se na svakom streamu zgadi kada krene svoj narcizam.

    • doctorsparta

      @op_maniak, 27.08.2021 - 19:50

      Ma boli njega ona stvar za Twitch. Nije ga sram (njega nista nije sramo ocito), ali se boji da mu sponzori ne bi okrenuli ledja. Onda ode žešča para, ovo s Twitcha je sitniš za njega. E gle da, on je na svemu tome što si napisao sagradio karijeru, ali ako ga sad pratiš recimo da se smirio malo kakav je bio na početku karijere. Očito je bankovni račun pun.

    • miriseNAdobro

      @doctorsparta, 27.08.2021 - 19:22

      nemas ti pojma o cemu pricas decko

    • doctorsparta

      @miriseNAdobro, 27.08.2021 - 19:44

      Neka si ti meni rekao. Comment Sniping on sight?

  • SanKa

    27.08.2021 - 13:02

    nek ste vi stavili u naslov da je saznao zasto su ga bannali da u tekstu pise da se jos uvijek ne zna razlog bana. postali ste index

    • Lovro Maroševac

      @SanKa, 27.08.2021 - 13:11

      Javnost ne zna, on zna.

    • Kralj Budala

      @Lovro Maroševac, 27.08.2021 - 13:35

      I zeko zna!

    • SanKa

      @Lovro Maroševac, 27.08.2021 - 15:29

      moja greška onda…

    • Queae

      @Lovro Maroševac, 27.08.2021 - 16:35

      Jebaited naslov uuua!

    • PppPP

      @Lovro Maroševac, 27.08.2021 - 17:45

      Svi smo kliknuli da saznamo razlog lovro crni

    • Zelе

      @SanKa, 27.08.2021 - 15:04

      “Dr Disrespect dobio je nogu s Twitcha iz javnosti nepoznatih razloga” 🙂

    • funky0308

      @SanKa, 27.08.2021 - 21:03

      Bas sam to krenuo napisati. Jednom rijeci tekst ne prosiruje naslov. Vise sam saznao iz komentara nego iz naslova. Puno puta je ekipa ukazivala na clickbait, ja ga do sada nisam vidio, barem ne u maniri 24sata ali ovo nikome nije trebalo… Istina, naposali ste da je on saznao ali opet?! Kakav je to clanak koji ne prosiruje naslov.. doslovno se ponavlja kako on zna ali eto i mi cemo u sudskom procesu.. hmm.

    • CosmicSativa

      @funky0308, 27.08.2021 - 23:24

      Editirali su naslov.

    • Sentiel FH-016

      @CosmicSativa, 27.08.2021 - 23:32

      Jel vi nemate zenu djecu kod kuce bego se obdje prepirete sta tko treba napisati u naslovu??? Idete mi na digericu doktori novinarstva i gejjjminga

    • funky0308

      @Sentiel FH-016, 28.08.2021 - 08:38

      Koji si ti lik, majko mila.. ja sam s obitelji na plazi i komentiram, u 21st smo i to je moguce, nisam morao napisati pismo, kupiti markicu i otici na postu – vjerovao ili ne, u sedam sekundi je moguce komentiranje, zamisli tehnologije, a?.. zasto mislis da netko nema zivot ako komentira nesto? Uvijek je rasprava o necemu i uvijek se stvari mogu postaviti ovako kako ih ti sada postavljas.. zasto pricate o CODu, nemate pametnijeg posla? Zasto raspravljate o FIFI, nemate pojma o nogometu?! Nitko se ne prepire ljudi pricaju, to je cilj portala koji omoguci komentare. To sto bi ti sada branio tekstopisca, a ne znas kako, to je nesto drugo ali nemoj lupetati gluposti. Zvucis kao neka gospodja do 74 god. Ima ovdje pametnih, skolovanih i normalnih ljudi, a koliko je meni poznato, osim Zokija, na HCLu nitko drugi veze nema s novinarstvom niti se trza na ove nase zajebancije, jedino valjda tebi smeta pa ne treba doktor novinarstva da vidi nesto sto ne stima, Lovri ako nesto ne stima – javiti ce se, ne moras mu ti viteski braniti cast.

  • Apocalypse4987

    27.08.2021 - 18:45

    Ovi je idealan poslovni partner za onog šolja boy-a

  • Haki

    27.08.2021 - 20:17

    Pogledaj velike strimere danas, svi psuju, svi do jednog i njima se nista ne dogada, danas ti ides strimat posaljes nekoga u pm u roku 2 minute od prijave ide ban kanala. Zivio twitch!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?