HCL.HR

Dragon Age 4 je na sredini razvoja, izgubio je još jednog producenta

Zoran Žalac 24.02.2022.   •   7 komentara


Iz BioWarea su se oglasili oko projekata koje trenutno imaju u razvoju. Novi Dragon Age je usred razvoja, a sljedeći Mass Effect u vrlo ranoj fazi.

Nedavno smo čuli glasinu kako sljedeća igra iz serijala Dragon Age nije ni blizu izlasku u 2022. godini. Sada su iz razvojnog studija BioWare to praktički i potvrdili. Na službenom su blogu otkrili kako je igra prošle godine tek izašla iz faze planiranja te je sada na polovici razvojnog procesa. Trenutno ekipa stvara sadržaje za nju, tako da igra još uvijek nije ni blizu faze sređivanja. Međutim, iz BioWarea ističu da imaju zacrtan plan, da ga svi u timu razumiju i da su maksimalno fokusirani na taj plan.

Doduše, još jednom je došlo do promjene na ključnim pozicijama za razvoj igre. Izvršni producent Christian Dailey odlučio je napustiti BioWare, tako da je igra već po drugi put izgubila producenta (prethodno je otišao Mark Darrah).

Iz BioWarea kažu kako su na vodeće pozicije za ovaj projekt postavili iskusne veterane. Glavni producent sada je tako postao Mac Walters koji je vodio razvoj Mass Effect Legendary Editiona te je u BioWareu već 18 godina. Redateljica igre je Corrine Busche, koja je već neko vrijeme bila glavna odgovorna za direkciju serijala.

Više informacija o novom Dragon Ageu trebali bismo dobiti kasnije ove godine kroz objave na blogu i društvenim mrežama.

Što se tiče sljedećeg Mass Effecta, ta je igra još u vrlo ranoj fazi razvoja. Trenutno ekipa eksperimentira s različitim prototipima za gameplay i kažu kako su svjesni da će proći još jako dugo vremena dok budemo igrali novi Mass Effect, ali kvaliteta im je na prvom mjestu.

Komentari (7)

  • StargateFan

    24.02.2022 - 11:48

    Sredini razvoja? 😂🤣😂🤣😂😂 Evo još jednog bio-nekad-ware bisera 😂🤣😂😂

  • Veles

    24.02.2022 - 12:55

    Valjda su ovi iz BioWare-a svjesni da im od naredne dvije igre zavisi opstanak kompanije. Praktično jedini razlog za njihovo postojanje je što se fanovi potajno nadaju da će naredne Dragon Age i Mass Effect igre biti uspjeh, iako to više nije realno očekivati

  • Darcoolio

    24.02.2022 - 13:59

    Bioware je sebi gurnuo nož pod grlo onog trenutka kad su dozvolili da im se EA direktno meša u razvoj.
    Da ne pričam o promeni engine u toku ME: Andromeda.
    I delimično se samo slažem sa tim da će novi ME i DA biti presudni za Bioware.
    Naravno, jedan ME su upropastili sa open world, sa nedovršenom pričom, napuštanjem projekta pre nekog eventualnog DLC, dok sam DA je prošao tri različite verzije igre.
    Kad su milioni u pitanju pitanju, oni i posle 5 godina pljuvanja po njima mogu da se vrate sa kvalitetnim projektom.

  • Fenner

    24.02.2022 - 15:27

    Na kaj su oni spali, ali ajde, nadam se da će DA4 biti nešto, ako uopće izađe?! Ja bi bio najsretniji kada bi napravili full remake Dragon Age Origins-a u pozitivnom smislu, jer to mi je ipak jedan od najboljih RPG-a, koje sam igrao.

  • SonOfZeus

    24.02.2022 - 16:30

    Inače ta voditeljica projekta se deklarira na socijalnim medijima kao “Queerosexual Gendermancer” tako da vam je sve jasno gdje to vodi.

    • djosic85

      @SonOfZeus, 24.02.2022 - 20:37

      Pa i u prijašnjim mass effect igrama je bila moguća romantika između izvanzemaljca i čovjeka, kud ćeš progresivnije od tog. Tako da ne vidim kako taj gendermancer može utjecat dalje na “napredak” po tom pitanju.

    • Lazy

      @djosic85, 25.02.2022 - 18:29

      Gendermancer, neka vrsta wizarda😎😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?