HCL.HR

Duke Nukem u potpunosti pripao Gearboxu

Zoran Žalac 20.08.2015.   •   3 komentara


Spor o vlasništvu nad Duke Nukem franšizom okončan je dobrovoljnim povlačenjem vlasnika bivšeg 3D Realmsa, čime su sva prava vezana za Đuku pripala razvojnom timu Gearbox Software.

Duke Nukema otpisali smo još nakon katastrofalno lošeg Duke Nukem Forevera iz 2011. godine. Međutim, njegovi tvorci iz 3D Realmsa i Gearbox Software koji je službeno dovršio DNF, porječkali su se oko toga tko je vlasnik Đuke. Situaciji nije pomoglo ni to što je 3D Realms tehnički tada već propao pa ih je zastupala treća stranka – njihov vlasnik Interceptor Entertainment.

Isti je 2014. pokušao izdati izometrijski shooter Duke Nukem: Mass Destruction, no Gearbox se nije slagao s time te im je poslao sudsku tužbu. Igra je tada promijenila glavnog lika te postala ono što danas znamo kao Bombshell, a napokon je riješen i spor oko toga tko je pravi vlasnik Duke Nukema.

Naime, Interceptor Entertainment povukao se iz spora, tvrdeći kako je do njega došlo čisto zbog nesporazuma te da im nikada nije bila namjera naštetiti Gearboxu ili Duke Nukem serijalu. Slažu se kako je za budućnost tog IP-a najbolje da bude u jednom stabilnom okružju kakvo ima u Gearboxu.

Za sada nije poznato kakva je sudbina Duke Nukema za bližu budućnost, no s obzirom da Gearbox radi na Battlebornu i Borderlandsu 3, sumnjamo da će Đuka uskoro doći na red. A nakon DNF-a možda čak i bolje da je tako. Jer taj užas još uvijek nismo zaboravili.

Komentari (3)

  • tony_85

    20.08.2015 - 11:58

    Divim se sebi što sam završio DNF, najgora igra koju sam igrao zadnjih 10 god.

    • KhorneFlake

      @tony_85, 20.08.2015 - 13:32

      Da znaš. U to vrijeme sam igrao sve živo što mi je dolazilo pod ruku pa tako i DNF. Najgore od svega mi je bilo nišanjenje, vjerovatno najgori drajver za pucanje što sam u životu imao prilike da iskusim, koliko god sam podešavao osjetljivost miša kao i X i Y ose prosto nikako čovjek da namjesti da može reći da je iole pristojno. Na kraju sam se navikao na bilo šta samo da pređem preko igre.

  • Dilo_trasul

    21.08.2015 - 17:16

    govno od igre

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?