HCL.HR

E3 sajam 2022. će se ponovno održati samo digitalno

Zoran Žalac 07.01.2022.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Iako se ove godine E3 sajam trebao vratiti u fizičkom obliku, ponovno se uplela pandemija te će programi i dalje biti isključivo digitalni, tj. unaprijed snimljeni.

Uskoro će se napuniti tri godine otkako najveći sajam videoigara nije održan fizički, s izlagačima koji bi se sletjeli u Los Angeles i održali svoje prezentacije. 2020. godine E3 nije održan, a 2021. smo imali digitalni E3 na kojemu je sve bilo unaprijed snimljeno. Plan je bio da se E3 vrati u svoj sajamski oblik ove godine, ali od toga ipak neće biti ništa.

Organizatori su sinoć poručili kako E3 2022 neće biti otvoren ni za javnost ni za medije. Preciznije rečeno, bit će digitalnog formata s unaprijed snimljenim programom, bez konferencija uživo. Kao razlog otkazivanja fizičkog izlaganja navodi se rizik za zdravlje sudionika koji predstavlja pandemija virusa COVID-19.

Premda ovo i nije značajna stvar za igrače diljem svijeta koji E3 prate putem interneta, razlika će opet biti vidljiva. Unaprijed snimljeni programi nemaju usiljeno pljeskanje publike, ali isto tako nemaju ni cringy trenutke kao programi koji se emitiraju uživo. Famozni “breathtaking” meme s Keanuom Reevesom ne bi se tako nikada dogodio da 2019. program nije išao uživo, kao ni hrpa drugih događaja po kojima E3 sajmovi ostanu poznati nakon što cijeli cirkus završi.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • JCD-Bionicman

    07.01.2022 - 09:28

    Gotovo je sa svim tim skupljanjima uživo…nažalost.
    Kada ne moraju da se troše da bi sve to organizovali, što bi to i radili…

  • marko1106

    07.01.2022 - 12:08

    Ma super je taj breathtaking moment, ali koliko je taj moment bio visoko toliko je igra više pala nisko. Problem je kad toliko hvališ igru trebala bi biti bar blizu.

    • JCD-Bionicman

      @marko1106, 07.01.2022 - 18:29

      Koliko god lošija igra bila od najavljivanog, opet ne znam puno igra koje su bolje od Cyberpunka (pričam o storytellingu, karakterima, gradu, atmosferi, muzici, oružju, grafici). Cyberpunk 2077 je mešavina raznih igara, a opet ni jedna igra nije kao Cyberpunk.

    • marko1106

      @JCD-Bionicman, 08.01.2022 - 06:59

      Cyber nije loša igra koliko je loš RPG. Igrao sam i imam osjecaj da moje odluke uopce ne utjecu na ništa.Utjecu samo na misiju koja je u tijeku ne i na daljnji tijek radnje.

    • JCD-Bionicman

      @marko1106, 08.01.2022 - 08:07

      U potpunosti se slažem sa tobom što se tiče odluka ali ne i sa time da je loš RPG zbog tih odluka i posledica već zato što apsolutno nije potreban crafting, leveling, razmišljanje, trud u boss fightovima… a o hrani i upgradeovanju oružja da ne pričam.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?