HCL.HR

EA/Origin Access postaje EA Play

Zoran Žalac 15.08.2020.   •   11 komentara   •   Industrija videoigara


Pretplatničke usluge izdavačke kuće Electronic Arts od ovoga će mjeseca biti preimenovane u novi, zajednički naziv.

Pretplate koje smo do sada poznavali pod nazivima Origin Access (na PC-u) i EA Access (na konzolama) od 18. 8. više neće postojati pod tim imenima. Umjesto ta dva naziva imat ćemo samo jedan i na konzolama i na PC-u – EA Play. Na PC-u će još postojati EA Play Pro koji će zamijeniti dosadašnji Origin Access Premier.

Naziv EA Play do sada je bio korišten za konvencije/sajmove Electronic Artsa otkako se tvrtka odcijepila od E3 sajma. Te konvencije i dalje će se zvati tako, uz dodatak termina Live. Dakle, pretplatničke usluge su EA Play, dok je EA Play Live prezentacija novih igara ove američke tvrtke.

Osim promjene u nazivu, EA Play će za razliku od dosadašnjeg Accessa donijeti ekskluzivne izazove i nagrade. To znači da ćete u Fifi 21 ili u Star Wars: Squadronsu uz pretplatu na EA Play imati dodatne pogodnosti, poput bonus paketa za Ultimate Team ili unikatne kozmetike za pretplatnike. Nagrade će se dijeliti pretplatnicima na mjesečnoj bazi, što znači više nagrada što je pretplatnički odnos duži.

Komentari (11)

  • SonOfZeus

    15.08.2020 - 11:38

    Najgori launcher ikada.

    • Hex

      @SonOfZeus, 15.08.2020 - 14:12

      Gdje se u članku spominje launcher? A btw po čemu je gori od Uplaya?

    • SonOfZeus

      @Hex, 15.08.2020 - 17:39

      Ma i mislio sam na uplay, ima ih toliko da ih počinjem miješati. Da ne govorimo o PTSP-u od smecarskog uplaya jer sam upisao šifru bar puta krivo pa sam bespovratno blokiran bar sat vremena.

    • Arthur

      @Hex, 15.08.2020 - 18:00

      Uplay je najgori launceh kojeg sam ikada vidio što se općenito launchera tiče. Loš je, pun bugova, nikako da zapamti šifru i username koliko god stisnuo remember me opciju. Ponekad ni ne prepozna username, šifru pa ni mail. Ja sam pravio profil pa mi je pisalo da je mail nevažeći, drugi put da je neispravan a najjače je bilo kada mi je izbacilo da mi je mail citiram “expired” (istekao). A oni se ni ne trude ga napraviti da bude barem donekle ispravan. Za kompaniju poput ubisofta da godinama ima laucher koji ima problema i s najosnovnijim stvarima je krajnje amaterski i sramotno i nije mi jasno kako tako velika kompanija uopće može sebi dozvoliti da ovakve probleme ima preko mjesec dana, a ne preko 7 godina. U današnjem društvu gdje ima sve više konkurencije i gdje sve napreduje velikom brzinom ovakve stvari su nedopustive, ali eto njima to uspjeva jer im se igre stalno kupuju pa nemaju nimalo ambicioznosti niti obzira prema ikome osim po novčaniku i karticama. I to se neće mijenjati jer ljudi i dalje kupuju njihove igre koje su ispravne kao i njihov launcher.

    • bigZ

      @Hex, 15.08.2020 - 18:24

      iskreno meni su oba ok ali uplay mi je bolji od origina. sto se tice najgoreg launchera od ova dva su mi gori i rockstar launcher a i epic tako da ne znam zbog cega je origin toliko los

  • Fury48

    15.08.2020 - 12:00

    Zorane kako si me obradovao, dovoljno mi samo napisati mašala

  • personauser

    15.08.2020 - 14:10

    Zelim da i Ubisoft dovede Uplay+ na konzole

    • vragec25cro

      @personauser, 15.08.2020 - 17:28

      Odmah bi uzeo

  • Arthur

    15.08.2020 - 17:42

    Bilo bi bolje da poboljšaju igre da barem izgledaju kao završen projrkat, da ne budu pohlepnici koji samo nabijaju veće cijene, dok im je sadržaj isti ili gori, ne izbacuju nove naslove u pre kratkom roku pa time ubijaju prijašnji naslov… Ta kompanija je jedna velika gadost sa svima koji donose ovakve odluke u njoj. A što se tiče njihove platforme i nju trebaju poboljšati jer je srče više rama nego chrome. Što mrne boli briga što su oni promijenili ime nečega ako su i dalje smeće i konstantno prodaju smeće. Lijepo je to što du ovo napravili. Prvi put da uistinu daju nešto korisnicima u zadnjih 10 godina. Ali neka poprave stvari na koje se svi stalno žale. Ja opet zaigram fifu, ufc i nfs ali samo signle player. Neka se ugledaju na druge kompanije koje omaju jak comunity gdje korosnici pišu svoja zapažanja, prednosti i mane igre. Oni ne gledaju jednu stvar, a to jr da su MIŠLJENJA KORISNIKA VAŽNIJA OD NJIHPVOG. Mogu oni napraviti igru bez ijedne tehničke mane, staviti najbolju glumačku postavu, radnju, atmosferu, imati najbolju platformu što postoji ali ako gone svoje sve im pada u vodu.

  • VEK1NG

    16.08.2020 - 01:30

    Jako su originalni, što se naslova tiče.

    • VEK1NG

      @VEK1NG, 16.08.2020 - 01:30

      *naziva

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?