HCL.HR

EA Sports potvrdio da je netko od njih prodavao FUT kartice po tisuću eura, kažu da su ljuti

Zoran Žalac 15.03.2021.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Istrga Electronic Artsa potvrdila je optužbe igrača – netko je stvarno iz redova Electronic Artsa prodavao FUT kartice “ispod stola”.

Prošlog su se tjedna pojavile optužbe da netko među tvorcima FIFA igara privatno prodaje rijetke kartice za Ultimate Team mod po suludim cijenama do čak tisuću eura. Electronic Arts je zbog optužbi lansirao istragu te su prošloga vikenda potvrdili – doista je bilo slučajeva zaobilaznog kupovanja kartica stvarnim novcem, izvan same igre.

Iz Electronic Artsa poručuju kako su identificirali korisničke račune s kojih su kartice prodavane, ali nisu odredili jesu li ti računi bili kompromitirani ili je netko iz redova Electronic Artsa odlučio imati crni biznis po strani. Realno, veća je vjerojatnost da je slučaj ovaj drugi, ali hej – neće nam reći jer istraga još nije gotova.

Još su jednom ponovili da osuđuju ovakvu praksu jer se ona kosi s kompetitivnim integritetom FIFA igara, ali i samim uvjetima korištenja. Ukratko – nikako ne podržavaju prodavanje stvari izvan igre. Poručili su kako će po završetku istrage ukloniti sve kartice iz FUT ekosustava koje su kupljene privatno i izvan igre. Također će trajno blokirati sve igrače koji su na taj način kupovali kartice.

Priznali su isto tako da je frustrirajuće što je ova afera došla iz njihovih redova. Ljuti su zbog toga i svjesni da ovakve ilegalne radnje narušavaju povjerenje igrača prema igri.

Potom su iz EA Sportsa detaljnije pojasnili kako je uopće došlo do toga da igračima mogu privatno ubaciti sadržaje u igru. Sustav je to kojega zovu “Content Granting” i koristi se u više scenarija. Primjerice, ako igrač zbog tehničkih poteškoća izgubi nešto u igri, a EA je krivac za to, mogu mu vratiti izgubljeno putem te prakse. Isto tako mogu u svrhu promoviranja igre nekim streamerima, profesionalnim igračima i sl. dijeliti neke stvari.

Međutim, kako je sada otkriveno da je sustav darivanja sadržaja zloupotrijebljen, do daljnjega će ga suspendirati što znači da više neće biti funkcionalan.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • Dick Johnson

    15.03.2021 - 20:28

    Haha, daj nek daju statistiku jel “kompetitivni integritet FIFA igara” povezan s količinom ulupanih para nutra.

  • Arthur

    15.03.2021 - 21:29

    Danas su uklonil račune a sutra će iste te kartice sa tih računa staviti na svoju trgovinu, vjr. za 10 000$ početne cijene. Još malo pa će staviti Mike Tysona kao igrača gdje će protivnicima automatski odgristi uho kada njegovi krenu gubiti 😂😂😂

  • Play for fun

    15.03.2021 - 22:31

    Fifa cirkus..tako i treba sa ovcama za šišanje.

    • Ki-ya Karate Monster

      @Play for fun, 16.03.2021 - 12:29

      Nije čitava FIFA, samo jedan mode, FUT (FIFA Ultimate Team).

    • Idealist

      @Ki-ya Karate Monster, 16.03.2021 - 13:01

      Jedini mode koji relativno i napreduje.

    • Play for fun

      @Ki-ya Karate Monster, 16.03.2021 - 13:26

      Ma da, ovi drugi modovi Fife nisu od EA nego od proizvodjača igara iz Malezije.

  • undisputed_kiki

    15.03.2021 - 22:52

    Doci ce i vama kraj jednog dana, kao i bandicu i braci mamic😂

  • BoneDigger

    16.03.2021 - 08:37

    Nakon što su izjavili kako im MP igre nisu namjesteme, loot box prevara, recikliranja starih igara i prerušavanja u nove… i sada ovoga bi im ljudi trebali vjerovati?

  • Fenner

    16.03.2021 - 14:56

    Oprostite na izrazu “Fuj govna”.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?