HCL.HR

Electronic Arts navodno planira oživjeti Star Wars: Knights of the Old Republic

Zoran Žalac 24.01.2020.   •   15 komentara


Prema nekim izvorima, izdavačka kuća Electronic Arts dobila je zeleno svjetlo za izradu nove Star Wars igre iz KOTOR serijala.

Izlaskom filma Star Wars: Rise of Skywalker i pratećeg vizualnog rječnika (da, ti filmovi imaju svoje rječnike) službeno je potvrđeno da je lik zvan Revan dio Star Wars kanona. Revan je inače prvi put predstavljen u igri Star Wars: Knights of the Old Republic, a čini se kako bi upravo ta poveznica mogla rezultirati oživljavanjem nekadašnje BioWareove igre.

Naime, prema glasinama koje prenosi portal Cinelix, iz istog izvora koji je točno otkrio plan za TV seriju o Obi-Wan Kenobiju, Electronic Arts je od Disneya dobio zeleno svjetlo za izradu KOTOR igre koja bi “integrirala elemente prvih dvaju igara s namjerom da određene stvari postavi u trenutni kanon Star Warsa”.

Dakle, bila bi to prerada starih KOTOR igara, ali ujedno i nešto novo? Za sada je teško odgonetnuti, a nema ni garancije da bi ove glasine mogle biti istinite. Jedino što znamo jest da se neke stvari doista poklapaju i imalo bi smisla kad bi Electronic Arts iskoristio licencu za izradu Star Wars igre u RPG žanru. Prema postojećem ugovoru, licencu imaju do 2023. godine, a po njoj su u šest godina izbacili samo četiri igre.

Komentari (15)

  • SanKa

    24.01.2020 - 13:00

    mozda najbolje da naprave remaster, teško će nadmašiti original

    • blacklist0907

      @SanKa, 24.01.2020 - 13:33

      Ma dosta remastera nek naprave nešto novo nije da nemaju love

    • The_Miks

      @blacklist0907, 24.01.2020 - 14:36

      imaju love ali ocito nemaju znanja……ne treba i star wars osakatit kao mass effect :/ bolje da su napravili remaster trilogije nego onu ocajnu andromedu….

    • Robotz

      @SanKa, 24.01.2020 - 18:48

      Sto se mene tice moze oboje, peremo remastere dok cekamo treci dio.
      Win-win.

  • Saren

    24.01.2020 - 14:00

    Ako je rijec o remasteru super, ako je rijec o totalno novom naslovu malo me i strah s obzirom da je rijec o EA-u, a BioWare odavno nije pravi kao sto je bio u doba originalnog KOTOR-a, tim vise sto nisu radili dvojku KOTOR-a pa je pitanje kako ce prica iz te igre naci poveznicu sa mozda mogucim KOTOR-om 3 posto je glavnina te price ionako (sturo doduse) objasnjena u SW: TOR-u. Vidjet cemo, ali ocekivanja ce bit velika od ovog.

    • MakikaM91

      @Saren, 24.01.2020 - 15:45

      Nije do Bioware problem, problem je do EA koji uvek pravi pritisak, forsira ih da zavrse igru za prekratak period, ipak ih EA finansira tako da kako im oni kazu tako ce biti.

    • Saren

      @MakikaM91, 24.01.2020 - 16:03

      Znam, to sam i u vecini mislio kad sam rekao da BioWare odavno nije pravi, sto zbog toga, sto zato je EA nareduje i igra se gangstera iz skladista, sto zbog toga jer su im otpustili odavno onaj originalni BioWare team koji je radio sve te legende od igara. Nadajmo se kazem da ce bit bolje.

    • deanHR

      @MakikaM91, 24.01.2020 - 19:41

      Anthem i Mass Effect su bili BioWareovo maslo. Pogotovo Anthem jer je vodstvo BioWarea bilo katastrofalno. Ni ja ne volim EA ali pogledaj priču sa Anthemom, prije svega.

    • blacklist0907

      @deanHR, 24.01.2020 - 22:59

      Negdje sam pročitao da je EA napravio trailer za anthem za e3 i da su tamo developeri 7 mjeseci prije izlaska igre saznali kak igra treba izgledati jer navodno nije bilo prvotno zamisljeno da se leti uopce i da je mapa vertikalna

    • deanHR

      @blacklist0907, 25.01.2020 - 09:08

      Ako se ja dobro sjećam priče Anthem je godinama bio zaostao u razvoju kod BioWarea. Počeli su raditi igru još 2011 (ili 2012), godinama au zaostali u pred-produkciji dok in je EA plaćao da rade na njoj, čak su i ime tog famoznog demoa mijenjali iz Beyond u Anthem a sam gameplay iz demoa su sklepali u par mjeseci na način da je došao neki faca iz EA da vidi koji k… se u BioWareu dešava i dali su mu jednu od ideja o letenju (koje prije nije bilo plan uopće), on je reko da to mora biti u igri i onda je BioWare u par mjeseci doslovno sklepao igru da imaju demo za E3. Znači… igra je bila skoro 5 godina u pred-produkciji a manje od dvije u pravoj izradi a svih 7 godina su dobivali novac. Pa i meni bi prekipilo da plaćam nekome tako dugo a manje od trećine vremena se nešto i radi. Anthem je 100% BioWareova krivica. Za Andromedu ne znam ali igra mi nije uopće dobra a uopće tu nisam mislio na izvođenje igre koje je bilo loše. Anthem bi bio odličan da su više radili igru a manje mijenjali vodstvo koje je mijenjalo ideje za igru. Nisu bili sposobni a moralo su i uključiti masu manjih drugih studija u razvoj a znaš onda kako je to krpati više manjih dijelova i dodavati u svoj projekt a sve što ubuduće dođe od tog Studija ja ću jako popratiti da li uopće i valja a to bi mogao biti Dragon Age koji je posljednji njihov IP kojeg mogu sjebati, sve druge jesu

    • hyperion

      @Saren, 24.01.2020 - 16:24

      Slažem se. Nekako sam optimističan oko ovoga jer imam osjećaj da EA zna da ne smije ukakit situaciju, Fallen order-om su napokon pridobili fanove a i ne traje im licenca zauvijek.

  • Apocalypse4987

    24.01.2020 - 14:59

    Ma bilo šta, remaster, novi dio, smao da daju dozu novog kotora. Valjda su skužili više na primjeru fallen ordera da dobar sp i dalje može napunit blagajne, a kotor ima prokleto dobar temelj da bude vrhunska igra. Neka se drže provjerene formule, nemogu zeznit nikako

  • Lord_Sec

    24.01.2020 - 15:24

    KOTOR je najbolji star wars

  • burgi

    24.01.2020 - 15:37

    od svih studija EA dobije licencu za SW…meni to nikad nece biti jasno kako i zasto….osim ako nisu debelo podmazali nekog

  • RaspudicT1986

    24.01.2020 - 15:39

    samo neka nastave u smijer Fallen ordera i sve super jer je igra odlična

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?