HCL.HR

Electronic Arts otvorio ogranak za esports natjecanja

Zoran Žalac 11.12.2015.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Tvrtka Electronic Arts slijedit će primjere drugih uspješnih kompanija koje vladaju scenom esports natjecanja, te je u tu svrhu osnovala i zaseban ogranak koji će se posvetiti esports komponentama.

Kud svi Turci, tu i mali Mujo, kaže poslovica. Slično je i s Electronic Artsom koji je odlučio skočiti u vlak rastuće popularnosti esports natjecanja. League of Legends, Dota 2, Counter Strike pa odnedavno čak i Halo i Call of Duty odreda imaju svoje „šampionate“ za čiju se organizaciju brinu zasebni timovi unutar Riota, Valvea, Activisiona i Microsofta. Red je, zato, da i Electronic Arts napravi nešto po tom pitanju.

Tako je najavljeno da EA otvara novi ogranak posvećen esportsu. Vodit će ga Peter Moore koji je svojevremeno kao vođa EA Sports ogranka nadgledao organizaciju različitih natjecanja u sportskim simulacijama, prvenstveno FIFA igrama. Ogranak se službeno zove „The Competitive Gaming Division“ i formiran je da postojećim i nadolazećim franšizama Electronic Artsa, poput Battlefielda, Maddena i FIFA-e, kroz različite inicijative osigura prisutnost na sceni kompetitivnog natjecanja, odnosno esportsa.

Prvi konkretni potezi nove divizije Electronic Artsa bit će nam poznati tek u budućnosti, no već smo čuli nekoliko naznaka na što bi se mogli fokusirati. Ranije ove godine Peter Moore je za IGN izjavio kako igre Electronic Artsa u startu već imaju modove za kompetitivno igranje, te da se oni u njihovom slučaju ne dodaju naknadno, reda radi.

Moore je također naznačio kako će igranost modova uvelike odlučivati o tome što će u kojim igrama opstati. Drugim riječima, u budućnosti bismo mogli vidjeti nestanak nekih slabo popularnih modova u igrama Electronic Artsa te fokusiranje na one profitabilne, kao što je, primjerice, Ultimate Team u sportskim igrama.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?