HCL.HR

Electronic Arts planira analizirati stilove igranja samih igara

Zoran Žalac 18.07.2022.   •   2 komentara


Electronic Arts je patentirao tehniku analiziranja igračevog stila igranja kako bi mu se preciznije mogao servirati dodatni sadržaj koji bi ga mogao zanimati.

Kako izvještava portal Exputer, izdavačka kuća Electronic Arts eksperimentira s novim sustavima u serviranju dodatnih sadržaja unutar igre. U cilju da potaknu prodaju dodataka i zarade još više na temelju mikrotransakcija, žele igračima dostaviti personaliziranu ponudu onoga što bi ih moglo zanimati (i na što su vjerojatno više voljni potrošiti novac).

Kako je objašnjeno u patentu koji su prijavili ranije ove godine, funkcioniralo bi to na analiziranju samog stila igranja. Sustav bi analizirao igranje te bi igračev stil svrstao među jednu od nekoliko različitih kategorija. Primjerice, bile bi to kategorije kompetitivnih igrača, sakupljača i kolekcionara, igrača koji vole biti podrška drugima, igrača koji vole voditi svoj tim, i sl.

Svaka kategorija imala bi smjernice prema kojima bi se dodatni sadržaji prikazivali ili pak stvarali za samog igrača. Recimo za primjer da u FIFA igrama igrate napadački nogomet (a tko ne igra?), sustav bi vas analizirao i onda bi vam nudio upravo one sadržaje koji bi bili u skladu s vašim stilom igranja.

U patentu stoji da bi se ovaj sustav mogao koristiti i za određivanje težine samih igara. Na primjer, ako igra detektira da igrač traži veći izazov, onda bi mu takav izazov servirala automatski.

Doduše, kao i sa svim patentima ikada – ovo nije garancija da će se ovakav sustav ikad koristiti. Ovo samo pokazuje u kojem smjeru razmišlja ekipa Electronic Artsa, iako nije teško zaključiti da razmišljaju u smjeru što veće zarade.

Komentari (2)

  • Fenner

    18.07.2022 - 15:26

    No thanks, meni je dovoljan samo Career Mode!

  • Veles

    18.07.2022 - 15:33

    Izgleda da su ovi spremni na sve kako bi više zaradili, osim da naprave dobru igru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?