HCL.HR

Electronic Arts i Steam najavili partnerstvo, EA Access pretplata dolazi na Steam!

Zoran Žalac 29.10.2019.   •   30 komentara   •   Industrija videoigara


Igre izdavačke kuće Electronic Arts doista se vraćaju na Steam. I ne samo to, sa sobom na Steam donose i pretplatničku uslugu Access.

Nedavno se pojavila glasina da se igre Electronic Artsa vraćaju na Steam platformu nakon osam godina. Upravo smo dobili potvrdu da je to istina te da će nadolazeći Star Wars Jedi: Fallen Order na dan izlaska biti dostupan i na Steamu. Njega će malo kasnije slijediti i druge novije igre Electronic Artsovog kataloga kao što su Apex Legends, Battlefield V, FIFA 20, The Sims 4 i Unravel 2.

I ne samo to – na Steam dolazi pretplatnička usluga EA Access s kojom za sitan novac možete dobiti pristup katalogu igara. Međutim, primijetite da se pretplata zove EA Access, a ne Origin Access, što znači da se ne radi o istoj stvari, a samim time ne radi se ni o istoj ponudi igara.

Postoji također kvaka i s EA igrama koje će se pojaviti na Steamu. Naime, ako ih već imate na Originu, to ne znači da ćete ih automatski moći prebaciti na Steam. Primjerice, ako ste kupili Battlefield 5 na Originu, da biste ga igrali preko Steama morat ćete ga kupiti još jednom.

Veseliji dio informacije jest da će igre imati dijeljenu bazu igrača, što znači da će biti omogućen cross-play pa onaj tko igra Fifu 20 na Originu moći će igrati igru s onime tko ju igra na Steamu. U planu je također i opcija uvoza friends liste sa Origina na Steam, i obrnuto.

Označeno sa: ,

Komentari (30)

  • GTA222

    29.10.2019 - 15:39

    Past će snijeg.

  • deanHR

    29.10.2019 - 15:50

    Koga briga? Neka radije daju EA premium za ps4!

  • Filip Zorić

    29.10.2019 - 15:56

    Steam u glasu Emperora: “Everything is proceeding as I have foreseen”

  • GAMEmaher

    29.10.2019 - 16:38

    Mene ovaj EA iznenadio s battlefield 5 da su ga dali sad đabe kroz ovaj mjesec! Mislim, nova igra skoro, nit punih godinu i već sam kroz trial dvaput odigrao (ne predug) story i izguštao se dobrano online i još me ovaj vikend čeka da namlatim modova malo i meni dosta tako da ga neću nabavljat dok ne bude po 35 kn ko svi bivši naslovi ili ako ne pojačaju Access ponudu ovim novitetima pa se na to pretplatim…

    • xx1111

      @GAMEmaher, 29.10.2019 - 17:00

      Izašao modern warfare i ti igraš nesretni battlefield 5

    • GAMEmaher

      @xx1111, 29.10.2019 - 17:19

      A kad je džabe sad 🙂 Nisam lud dat odmah na MW 500 kn kad radije pričekam do ljeta na nekoj akciji za 200 kn ga nabavim plus tih razlike 300 kn dam za Ps Plus 12 mjeseci 🙂

    • TangoDown

      @GAMEmaher, 29.10.2019 - 17:19

      Zicas igre na popustima (4 i vise godina stare), ili ako su novije hvatas se free weekenda, odigras par sati i ti sebe nazivas gamerom, odnosno Gamemaherom?? Tvoji komentari su realni koliko i Kolindina danasnja izjava da je predvidjela napad 11.9.

    • deanHR

      @TangoDown, 29.10.2019 - 17:24

      Hahaha. Kakva provokacija 😛

    • delight353

      @TangoDown, 29.10.2019 - 17:24

      A tebe njegov nick i navike muce jer…?

    • Jasterrr

      @TangoDown, 29.10.2019 - 17:34

      Pa? To što ne troši puno para na igre sad znači da se ne može nazivat gamerom? Čovjek može biti CS:GO pro, ne igrati niti jednu drugu igru i nazivati se gamerom bez da mu se uzjebe netko poput tebe. Ne žele svi davat puno love za igre.

    • GAMEmaher

      @TangoDown, 29.10.2019 - 17:35

      A po čemu ti sad na osnovu nicka zaključiš da sam game maher i gdje sam se ovdje ikad hvalio time? Imam oko 300+ igara i u tome dosta neodigranih najviše skinutih za PC džabe, jeftinije kupljene za konzolu na dobrim akcijama i ostalo brdo od Ps Plus pretplate kolekcije. Ne žicam nigdje ništa al ne mogu se niti razbacivat parama za svaku novu. Najviše sam dao za RDR 2 400 kn i to zato jer baš sam ju dugo čekao. Normalno da u Našoj HR stvarnosti računam zabavu igranja što povoljnije.

    • TangoDown

      @GAMEmaher, 29.10.2019 - 19:48

      Naravno da imas. Imat ces ih i vise kad kupujes na rasprodajama kako si rekao za 35kn, par godina stare igre koje nitko vise ne igra. CoD nemoj kupovati, to nije za tebe. Igraj fortnite kao i ostali sto te podrzavaju

    • Serpico

      @TangoDown, 29.10.2019 - 20:23

      Logika nije na tvojoj strani.

    • sallaD

      @TangoDown, 29.10.2019 - 20:40

      “par godina stare igre koje nitko vise ne igra”
      Team Fortress 2, Unreal Tournament, stari MW, Cod2, L4D2, Borderlands 2 i dalje do danas ima aktivnih igrača plus i klasičan Doom, šta duješ gluposti? Baš si tetkica s tvojim šugavim komentarom, odmah vrijeđaš ljude čim vidiš da neko ima svoj različiti okus/mišljenje od tebe, dakle prema tvojoj šugavoj logici mi bi smo trebali spuvati sve pare ili dići kredit ili prodati svoje bubrege da odigramo svaku novu mainstream igre na dan izlaska. Malo bi si trebao izađ na zrak jer si se počeo sramotit ovdje sa svojim glupostima.

    • GAMEmaher

      @TangoDown, 29.10.2019 - 21:24

      Lupetaš nebuloze moram ti kazat. Na ps3 i dalje aktivno dosta igram battlefield 3, battlefield 1943, modern warfare 2, black ops 2, nfs run online… i još dosta tih starijih igrica gdje još uvijek ima hrpa ljudi. Istina, ne platim odmah 500 kn u startu pa mi svi modovi nisu dostupni za probat niti mi maximalni prestige/level up nije napet ali team deathmatch, conquest, domination uvijek nađem ljude za meč jer grupa novih igrača isto dolazi i s popustima kasnije. I uživam u igri i ako ju platim 30+ kn i ne patim od toga da moram biti odmah baja u kvartu s najnovijom igrom.

    • funky0308

      @TangoDown, 30.10.2019 - 20:11

      Pokusavam skuziti zasto ga napadas ali ne uspjevam. Ne bih se inace mijesao ali posto si prozvao i one koji ga podrzavaju, eto i mene. Vjerujem da smo i on i ja, a i “oni koji ga podrzavaju” odigrali puno vise kvalitetnih igara nego ih ti znas i nabrojati. Nije sve druze u kupnji najnovije igre, neki od nas jednostavno nemaju vremena igrati sve sto izadje pa samim time nema neke logike ni kupovati sve i svasta tek toliko da se pohvalimo da smo kupili. S druge strane ne vidim nista lose ni u kupovini igara na popustu…. sta je sramota kupiti nesto na snizenju? Ja bih prije rekao da nema smisla kupovati MP igre nekoliko godina nakon izlaska jer ih neces s kime imati igrati i bas iz tog razloga igre koje se planiraju igrati kao MP igre, treba kupovati onda kada izadju, sve ostalo navedeno je kao da slusam neko dijete koje se folira s parama mame i tate..ne radim to inace i smatram potpuno ne vaznim koliko tko ima godima ali iz tih tvojih izjava bas isijava glupost. U moru besplatnih igara, a malo vremena za igranje zapravo je pametna odluka pricekati neke popuste i snizenja. Ako netko igra samo SP CODa, Divisiona ili Battlefielda, a ima strpljenja pricekati, nema vremena ili ga ne pati “zastarjela grafika ili mehanike nije nista manje gamer nego neka pijavica i netko tko ne radi, zivi na racun nas koji radimo, skida s TPBa sve sto izdje i soli nama pamet kreirajuci definicije sto je gejmer. Gejmer nije samo onaj koji provodi 12h dnevno u igranju, ja igram od 80tih, gotovo punih 40 godina i ne mislim da sam manje gejmer ako danas hranim obitelj i ne mogu utuci 100h tjedno na gejmanje. Kvaliteta kolega, ne kvantiteta. To cini razliku. Ako mislis da si gejmer samo zato sto igras vecinu AAA naslova gadno se varas.. izjava nije COD za tebe, igras Fortnite je najgluplja izjava koju sam cuo u zadnje vrijeme. Pa sto je COD nego iskomercijalizirano smece koje prodaje muda pod bubrege vec godinama?! Odigram ga i ja kada dodje dobar nastavak ali zadnja je igra koja treba posluziti kao primjer dobre igre i Fortine je po mnogocemu zapravo puno kvalitetnija igra od CODa (naravno, ne mislim na sve nastavke). Vidi se da dobro poznas gejming o kojemu pricas kada COD istices kao kvalitetu koja cini jednog gejmera gejmerom.

    • xx1111

      @funky0308, 30.10.2019 - 21:25

      Ali netriba se ni svaki dan hvalit da samo kupuješ sve igre na popustu nakon 3-4 godine jer da to svi rade infinity ward i ostali nebi radili na nijednoj igri jer se neisplati. Kažeš da je ovaj cod mw smeće nisi ni igrao vjerovatno

    • sallaD

      @xx1111, 30.10.2019 - 22:34

      Sigurno nisi upoznat da nije Infinity Ward isti otkad su mnogi pd ključnih figura (West, Zampella, Bowling) napustili IW nakon nesporazuma s Activisinom i prebacili se kod EA da osnivaju novi studio Respawn, koji su danas poznati za Titanfall i Apex.

    • xx1111

      @sallaD, 30.10.2019 - 23:17

      Da al izgleda da je ovaj zadnji cod mw dosta bolji od apexa i titanfall tako da ta trojica nisu previše bitni

    • funky0308

      @xx1111, 01.11.2019 - 10:51

      Procitaj ponovno. Nigdje ne kazem da je ovaj COD smece, bas naprotiv, pvaj COD je konacno COD kakvog se cekalo. Bit posta nije u CODu mego u cinjenici da nije igra ta koja cini gejmera. Zasto je netko manje gejmer ako igra SimCityXY koji je besplatan, a ne SimCityXX koji kosta 60 eura? Pustite ljude da igraju ovo sto zele i ono sto si mogu priustiti. Puno problema u komentarima proizlazi iz loseg razumjevanja onoga sto je netko napisao. Evo i sam si potpuno promasio bit cijelog posta i rekao nesto sto ja nisam. “Sto je COD nego iskomercijalizirano smece” odnosi se na puno nastavaka u zadnje vrijeme koje su bas smece i koji bi zadnji trebali posluziti kao primjer dobre igre, pogotovo kad ga se stavlja u kontekst s Fortniteom kojega milijuni vole i igraju…ili ni oni nisu gejmeri samo zato jer se radi o mladjoj populaciji? Ja svog sina smatram gejmerom i on to zaista je…to sto se radi o djetetu od 7 godina i sto ne igra “jucer izasle AAA naslove” ne znaci aposlutno nista u svemu tome. Ja cesto igram igre stare 5, 6 pa i vise godina i ne vidim nista sporno u tome, a za zaradu izdavaca i developera se ne sekiraj, nisu njima problem ovi koji kupe igru kada joj cijena padne za 30% povetne vrijednosti, vise joj stete napravis “ti” kada je skines s TPBa ili nekog frugog torrent sitea.

    • xx1111

      @funky0308, 01.11.2019 - 12:28

      Ok sorry

    • sallaD

      @funky0308, 30.10.2019 - 23:26

      To je više onaj stari problem gdje ljudi se prave da su neki frajeri jer što prate ili kupuju sve što je trenutno popularno pa žele namećati drugima da urade isto jer u suprotnom si luzer. Koliko su me u srednjoj kolege lijeva i desne gnjavili da nabavim Black Ops 2 ili CS:GO (tu sam odigrao) dok su moji interesi uvijek bile igre poput starih, indie, game modovi ili zabavnih mp s friendly communitijem poput Team Fortress 2. (Koliko smo u tf2 oba tima prekinuli paljbu da zajedno zaplešemo, nezaboravno). Evo prošli tjedan sam instalirao RTCW s modovima da ponovno prijeđem kampanju, da li me je sramota što igram ponovno neku igru staru 11 godina. Ili što sam ljetos prvi puta odigrao sve Splinter Cell igre (osim Double Agenta, taj pc port ne valja) ili što sam zgrabio i odigrao Borderlands igre koje su ljetos bile na supermega popustu. Naravno da ne, jer to moj izbor. Kao što sam več rekao gore, gameri bi trebali poštivati tuđe mišljenje a ne se praviti ko neki elitist.

    • funky0308

      @sallaD, 01.11.2019 - 11:10

      Ma naravno.. ja se dam kladiti da 100% tih pametnjakovica igre skida s torrenta i ne da ni lipe za njih ali prvi su kada nekome treba pametovati sto valja, a sto ne. Valja ono sto se tebi svidja, sve ostalo je manje vazno. Te fore da valja jedino ono sto je sinoc izaslo mogu lupati jedino klinci (sto po godinama sto po onome u glavi) koji su tako odgojeni. I to ne mislim na odgoj roditelja nego odgoj drustva, u kojemu je glavna teza koja se namece – potrosnja. Samo drobi, samo trosi, nema veze da li valja ili ne, bitno je biti prvi i imati.. to rade djeca u skoli, da se pohvale, kako sa novim majicama tako i sa igrom i mobitelom. Nema veze sto mu ne treba i ne stima najnovija igra ili mobitel- vazno je imati. Potpuno krivo. Ja zadnjih dana igram Heavy Rain i Witchera 3 (jos uvijek ga zavrsavam 🙂 ) i ne vidim nista lose u tome. Ne mogu trenutno kupiti zadnji COD, ostavio sam pare za SW i RDR2 i ne vidim apsolutno nista lose u tome. Upravo taj kapitalisticki odgoj i je problem, nose se mobiteli koji se ne znaju i ne mogu iskoristiti ni u 10% onoga sto nude, kupuju igre samo zato sto su nove i sto su poznate fransize. Ti klinci ce sutra kupovati aute koje ne mogu placati i kuce koje ne mogu odrzavati, samo zato sto ih se danas krivo odgaja. Sto ce ti pet novih igara radi kojih si otisao 2500kn u minus na tekucem ako si prije tri dana dobio odlicnu igru na recimo Epicu potpuno besplatno? Zasto ne bi odigrao tu igru koju si dobio, a sutra kada padne cijena ove nove igre, kupio nju i odigrao? Neka mi netko objasni po cemu je to netko manje gejmer ako danas igra GTA IV, a ne RDR2?! Kupim i ja igru koju ne stignem odigrati, platim je 60 eura, a stoji. Kada je krenem igrati cijena joj je vec pala na 30, 40 eura ali s time se ne treba hvaliti, to su greske. Upravo to je ono sto ce svaki ekonomist reci da je krivo i da ne treba raditi. Vidim ovdje sulude komentare tipa – kako ce zaraditi ako mi ne kupujemo?!? Pazi ti izjave jbte?! Koliko smo lose financijski odgojeni i koliko se damo manipulirati od strane prodavaca.

  • IvanPadjen

    29.10.2019 - 17:17

    Od kojeg datuma je Fifa 20 besplatna na Steamu ?

    • GTA222

      @IvanPadjen, 29.10.2019 - 18:04

      Ništa neće bit besplatno lol, nego će samo biti moguće kupiti FIFU na Steamu.

    • IvanPadjen

      @GTA222, 29.10.2019 - 18:20

      Aha, ok hvala

    • BoneDigger

      @IvanPadjen, 29.10.2019 - 19:28

      Od 1.4.2020

  • IvanPadjen

    29.10.2019 - 18:19

    Aha, ok hvala

  • Masterchief

    30.10.2019 - 09:18

    Samo da Steam ne krene putem EA.

  • funky0308

    30.10.2019 - 20:15

    Jel zna netko kako ce funkcionirati onaj free mjesec basic Origin pretplate koju smo dobili jer smo ukljucili dpdatni suatav zastite accounta? Hoce biti igre vidljive i na Steamu?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?