HCL.HR

Electronic Arts započinje testiranje svoje streaming usluge

Zoran Žalac 10.09.2019.   •   11 komentara   •   Tehnologija


Izdavačka kuća Electronic Arts uskoro će krenuti s testiranjem svog projekta zvanog Atlas kojim će igre dostaviti kroz tehnologiju streaminga.

Svi veliki igrači u industriji videoigara pripremaju se za “budućnost u oblaku”, odnosno za pružanje usluge streaminga igara na zahtjev. Google svoju Stadia platformu lansira već ove jeseni, Microsoft sve to gleda iz prikrajka, a znamo da i Amazon ima nešto slično u razvoju. Izdavačka kuća Electronic Arts također razvija streaming platformu radnog naziva Project Atlas, a u idućim tjednima odabrani će korisnici u SAD-u moći testirati i tu streaming soluciju.

Electronic Arts će u prvoj fazi testiranja koristiti samo PC okruženje, ali ističu kako je plan jednoga dana streamati igre na mobitele i druge vrste uređaja. Igračima će dati da testiraju četiri igre, a to su: FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed Rivals te Unravel. Dobra je stvar što su odabrali igre iz četiri različita žanra pa će se moći vidjeti je li streaming dovoljno funkcionalan za sve. Za očekivati je da će biti dostatan za 2D igru poput Unravela, no tek će se s Fifom i Titanfallom vidjeti kako stvari zapravo stoje.

Još uvijek smo daleko od toga da takve igre bez ikakvih problema streamamo bez skupog gaming uređaja, ali u Electronic Artsu su uvjereni kako nam to definitivno slijedi. Kako kažu, više nije pitanje hoće li takvo što viti moguće, nego kada.

Označeno sa: ,

Komentari (11)

  • manjo

    10.09.2019 - 11:37

    cloud gaming je super stvar.. baš preko GFNa igram igre poput AC:Odyssey zahvaljujući uPlay+ i stvar vrlo dobro radi.. plus ne moram čekati da se skine igra i onda igrati..

    • Lazar Jevtovic

      @manjo, 10.09.2019 - 19:18

      Koje igrice ne moraju da se skidaju pre igre na GFN-u ? Samo ubisoftove ili ?

    • manjo

      @Lazar Jevtovic, 10.09.2019 - 19:32

      evo ovdje imas link svih igrica koje su podrzane GFNom, znaci sve su vec preloadane na serveru.. u slucaju da trebas izvrsiti update igrice (koji je odvija stvarno brzo) npr. na steamu mi pokazivao 1gbps download na njihovom serveru

    • Lazar Jevtovic

      @manjo, 10.09.2019 - 20:19

      ali meni za pubg na primer ucita steamovu stranicu i da kliknem play now dugme, hoce da skida pubg na komp

    • manjo

      @Lazar Jevtovic, 10.09.2019 - 20:50

      imas li instaliran GeForce NOW, otvori GFN i u njemu nadi PUBG pokreni otvorit ce ti se fullscreen prozor di ce te traziti login.. ulogiras se i pokrenut ce ti se igra (mozda ces morati update skinuti ali to se skida na nihov server preko njihove mreze)… pogledaj ovaj video

    • Lazar Jevtovic

      @manjo, 10.09.2019 - 21:25

      Imam instalirano ali kad kliknem play pubg otvori se ono normalno da se ulogujes ali kad se ulogujem ne pokrece igru nego otvara steam store stranicu za pubg
      A na primer kada isto uradim za for honor preko uplaya ide normalno pokrece igru
      Zato pitam jel mozda za steam ipak moraju da se instaliraju prvo igrice

    • manjo

      @Lazar Jevtovic, 10.09.2019 - 23:02

      moguce je da ju trebas instalirati… ugl trebala bi se onda na njihovom serveru instalirati..

  • Smike

    10.09.2019 - 11:58

    Meni nije ovo jasno,mislim jest al mi je glupo. Volio bih da mi neko objasni. Kako sam nedavno procitao i kod Stadie igre kupujes nije kao sistem netflixa uplata mjesečna i igraj sta hoces, dalje svakako ti treba gamepad..znači jedino su isključili konzolu i download igre. Meni je logičnije da kupim konzolu i skinem igre i igram,nego se nadati da mi preko stadie igre neće štekat. Još me zanima kako je moguć tako velik prohod podataka a da sve radi ok.

    • manjo

      @Smike, 10.09.2019 - 13:16

      a gle sve ti zavisi od davatelja usluge, kako je kod njega to izvedeno… kod nekih imas mj. pretplatu plus kupuješ igre, kod nekih imas mj pretplatu i igras iskljucivo njihove igre tipa EA aka Origin, meni je super kod nVidia-ne GeForce NOW usluge sto mozes igrati igre koje vec posjedujes na steamu ili drugim uslugama, ali opet nemaju svi podrsku za svaku PC igru neke su ekskluzivno vezane uz njihove usluge (ak me kuzis)… a sad sto se tice ovog plus ti je sto doslovno skidas njugov program (cca. max 50mb) preko kojeg streamas (kao yt) igre (a specifikacije PC/laptopa i nisu bitne) naravno treba ti dobar net (upload dosta vazan radi respozivnosti kao i ping od servera) evo ti link od ss sta kaze GFN koliko se cca podataka u h iskoristi

  • AdvCool

    10.09.2019 - 15:23

    Kako Fifa loše izgleda

  • deanHR

    10.09.2019 - 23:50

    Pa ne bi sada igrao neku MP igru preko stream usluge da mi ponude mladu Pamelu Anderson na tjedan dana igranja kao nagradu. Fifa iovako povremeno lagga a ovo će to samo taj lagg povećati. A i kao što kaže AdvCool, nema takvog streama da mi igra izgleda kao kad ju pokrenem na svojem PCu a u teoriji da imam 8k ekran išlo bi u 8k rezi. Neka izvoli tko to voli ali ja ne vidim da to ima veći broj korisnika u bližoj budućnosti. Mislim da će im omjer rashoda i prihoda biti jako nepovoljan.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?