HCL.HR

Emulator za Wii U igre brzo napreduje

Zoran Žalac 22.03.2016.   •   4 komentara


Cemu emulator za igranje Wii U igara na računalu razvija se brže nego se Wii U konzola prodaje. Nova verzija programa već vrti Super Mario 3D World u igrivom stanju.

super-mario-world

Emulacija igara s konzola na računalima uvijek je interesantna tema, ali obično se o njoj govori nakon što neka konzola završi svoj životni vijek. U slučaju Nintendove Wii U konzole to nije tako. Naime, ta je konzola još uvijek aktualna iako se ne prodaje baš najbolje; no emulator za njezine igre već postoji.

Takozvani Cemu emulator nedavno je dogurao do verzije 1.4.0 i napravio je popriličan pomak prema igrivom stanju. Trenutno na njemu radi nekoliko igara, poput Super Mario 3D Worlda i Captain Toad: Treasure Trackera. Druge pak rade uz raznorazne probleme, kao Xenoblade Chronicles X; a ostale poput Pikmina 3 se vuku i pokazuju da je rad na emulatoru još daleko od dovršenoga.

Ipak, Cemu napreduje brzo pa nije nemoguće da Wii U igre budu potpuno igrive na PC-u i prije nego Nintendo umirovi svoju najlošije prodavanu kućnu konzolu.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Vejn

    22.03.2016 - 18:18

    E samo da se nakanim da probam Super Maria 🙂

  • Slim1992

    22.03.2016 - 20:05

    Dobra stvar, skoro sam citao da ne radi ne radi na AMD-ovim komponentama…

  • pesek32

    22.03.2016 - 20:28

    Pa zato i nema 3rd party naslove. Jer je hardverski slabija. Al to nema veze jer i sami možemo vidit što oni mogu napravit s grafikom. Samo je većina developera lijena.

  • kuky90

    23.03.2016 - 10:58

    Probao sam par igri na tome. Za jako malo opcija tek za kontroler poštimati i zvuk. Osim toga ekstra loše radi i ruši se svako malo, ali to će valjda riješiti optimizacijom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?