HCL.HR

Epic Mickey: Power of Illusion je potpuno nova igra

Igor Belan 27.03.2012.   •   1 komentara


Epic Mickey za 3DS nije samo port prvog Epic Mickeya ili nadolazećeg nastavka već potpuno nova igra izvedena kao 2D side-scroller.

3DS gameri imaju još jednu igru kojoj se mogu veseliti narednih par mjeseci. Kao što smo saznali još prošli tjedan putem naslovnice Nintendo Power časopisa, ime joj je Epic Mickey: Power of Illusion, a ono što nismo znali je to da ovo nije čisto Epic Mickey 2 za 3DS, već potpuno nova igra ekskluzivna za Nintendov handheld.

Prvi detalji proizašli također iz Nintendo Powera, kažu kako je Power of Illusion side-scrolling platformer koji će poslužiti kao svojevrsni nastavak na Castle of Illusion, kultni klasik sa Sega Mega Drivea. Već neko vrijeme na igri radi developer Dreamrift, a obećava nam se pravo Disney iskustvo s levelima koji su bazirani na poznatim animiranim filmovima iz kompanije.

Iako će u smislu gameplaya ovo primarno biti platformer, rečeno je kako će igra intenzivno koristiti i 3DS-ov donji ekran osjetljiv na dodir na kojemu ćemo s olovčicom (stylusom) moći crtati, odnosno stvarati određene objekte u levelima. Pažljivim precrtavanjem stvarati ćemo objekte, a što je posao preciznije obavljen, to će konačni objekt biti efektivniji. Spominje se primjerice kako će precizno precrtani top štetiti samo neprijateljima, dok će onaj nepreciznije precrtan štetiti svima. Osim stvaranja objekata moći ćemo ih i brisati, a sve to upućuje na mehanike predstavljenje u prvom Epic Mickeyu.

Dakle riječ je o nekom hibridnom nastavku 16-bitnog side-scrolling platformera za Mega Drive te ne tako davno izašlog 3D platformera Epic Mickeya za Wii. Još ne znamo kako će igra zapravo izgledati (čim screenshoti budu izdani, gledate ih ovdje), ali zna se da je inspiracija za umjetnički smjer grafike spomenuta 16-bitna igra.

FORUM: Nintendo 3DS podforum

Komentari (1)

  • bombajstampa

    27.03.2012 - 20:46

    tja, idu nekim pravcem kao što je to super mario na 3ds-u. to da sa izvedbom 3d platformera šteka vjerojatno iz istog razloga-malog ekrana

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?