HCL.HR

EU Road to BlizzCon završio proglašenjem europskih prvaka

Dominik Bošnjak 05.10.2015.   •   1 komentara


Nakon uzbudljivih mečeva u subotu, uživo smo popratili još uzbudljivije veliko finale u nedjelju. Provjerite tko su europski prvaci i očekujte uskoro naše dojmove iz Overwatcha i nove SC2 ekspanzije.

Prvo izdanje europskog Road to BlizzCon eventa je sa stilom okončano jučer predvečer u Pragu. Dok su se World of Warcraft Arena, Hearthstone i Heroes of the Storm turniri u subotu igrali paralelno, velika finala ovih natjecanja su se održala jedno za drugim kako bi posjetitelji mogli nazočiti svim mečevima. Iako su kvalifikanti na BlizzCon bili poznati od prijašnjeg dana, isti su se jučer borili za titule europskih prvaka u njihovim igrama koje je Blizzard dodijeljivao po prvi put u igraćoj povijesti.

Solari Gaming Blue je tako odnio titulu europskih prvaka u WoW Areni, pobijedivši u finalu sestrinski Solari Gaming Red i osvetivši im se za raniji poraz u natjecanju. Nakon toga je uslijedilo finale Hearthstone turnira u sklopu kojega je nizozemac ThijsNL uz pomoć dosta sreće slavio protiv ukrajinca Neireje.

U velikom finalu Heroes of the Storma su se još jednom sukobili Natus Vincere i Team Dignitas. Dig ipak nije uspio ponovno ostvariti iznenađujuću pobjedu protiv velikog favorita kao što je prije nekoliko mjeseci u Los Angelesu bio slučaj u meču s Team Liquidom. Tako je Natus Vincere završio natjecanje bez poraza, što je podvig koji se zaista ne viđa često na ovoj razini natjecanja.

U nedjelju je Blizzard još jednom dijelio raznorazne nagrade kome je god stigao, a profesionalni igrači koji su se natjecali na EU RtB-u su ovog vikenda zaradili preko 300 tisuća američkih dolara samo od službenog nagradnog fonda.

Time je ova konvencija već u svojoj prvoj godini postala jedna od najunosnijh eSports događanja ikada održanih u Europi. Je li se ovaj event Blizzardu isplatio i možemo li nešto slično očekivati i sljedeće godine u nekoj drugoj europskoh prijestolnici ostaje za vidjeti, no sigurni smo da potencijalnu najavu nećemo čekati dugo.

Ispod provjerite snimke finala u Heroes of the Storm, Hearthstone i WoW: Areni.

Osim ovih turnira u Pragu smo vidjeli pa čak i zaigrali Blizzardov nadolazeći FPS Overwatch te Starcraft: Legacy of the Void. Sutra očekujte i naše dojmove iz te dvije igre.

Jeste pratili Road to Blizzcon kroz magiju live streama? Zadovoljni eventom? Javite u komentarima.

Komentari (1)

  • shadowsc3

    05.10.2015 - 18:03

    Gledao sam samo SC2 Archon Mode Showmatch i drago mi je da je TLO sa Snute-om dobio jer mi je TLO najdraži igrač, al šteta što Lilbow i MarineLord nisu igrali kao Protossi jer je Lilbow vjerojatno bolji Protoss nego što su oba zajedno Terrani. I jedva čekam Blizzcon navijat da Lilbow dobije Korejance, male šanse al svejedno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?