HCL.HR

Evo kako je izgledala Telltaleova Stranger Things igra

Zoran Žalac 25.09.2018.   •   4 komentara


Procurile su snimke Telltaleove igre prema Stranger Things franšizi i pokazuju kako smo mogli dobiti zanimljiv horor naslov.

Jedan od projekata na kojima je radio Telltale Games, prije nego je tvrtka došla na prosjački štap, bila je i adaptacija popularne Netflixove serije Stranger Things. Trebala je to biti prva Telltaleova igra na Unity pokretaču, no čini se kako od toga na kraju vrlo vjerojatno neće biti ništa.

Doduše, igra će jednoga dana zaživjeti, ali najvjerojatnije bez Telltalea. Čini se kako su u Netflixu spremni dati novac za izradu igre na njihovoj vrijednoj franšizi, ali nije sklon ideji da pomogne studiju koji je pred raspadom. Dakle, jednom ako i dobijemo igru po seriji Stranger Things, bit će to drugačija avantura od one kakvu su si zamislili u Telltaleu.

A njihovu ideju možemo vidjeti u kratkim isječcima koji su se pojavili na internetu. Iz njih možemo izvući nekoliko stvari – da bismo igrali u ulozi Willa Byersa, da bi grafički stil igre bio karikaturalan te da bi gameplay u istraživačkom dijelu bio karakterističan za Telltaleove naslove. Međutim, to ne bi bilo sve.

Igra je trebala imati i horor segmente s perspektivom iz prvog lica u kojima bismo se morali skrivati od Demogorgona, što bi definitivno bilo novo u Telltaleovim igrama. No, kao što smo već rekli – ništa od toga sada neće biti materijalizirano u konkretnoj igri – barem ne na način kao što to možemo vidjeti u ovim kadrovima.

Komentari (4)

  • funky0308

    25.09.2018 - 10:51

    Ne mogu reci da mi je zao sto necemo ovo dobiti od TTa, zao bi mi bilo da ne dobijemo igru uopce, serija mi je bila OK, iako je nisam nesto puno gledao niti sam je odgledao cijelu (ako je uopce zavrsila) ali cini mi se kao dobar materijal za igru. Neka je odradi netko drugi na inovativniji i bolji nacin. Mozda bi ova igra bila prekretnica za TT, mozda bi se konacno odmaknuli od ponavljanja jedne te iste mehanike i ideje ali na to su trebali misliti ranije. Cijedili su dok je islo, vise ne ide i jbga.

  • Darcoolio

    25.09.2018 - 12:29

    Jako dobro deluje.

  • bartul_9

    25.09.2018 - 13:02

    Zasto Boze?? Ovo je mogla bit vrhunska igra. Nadam se da ce neko nastavit njihov rad.

  • DoX79

    25.09.2018 - 13:30

    Meni osobno propast ovog Telltalea govori da ljudi ipak nisu toliko glupi kao sto se ponekad cini. Njihove “epizode” igara i ostale gluposti, sve igre u istom bezveznom grafickom dizajnu (ok, mozda se nekima to i svidja)… Kad se samo sjetim upropastavanja Monkey Islanda, jedne od najboljih avantura ikada, mogu samo reci umrite i ostanite mrtvi. Ja ako kupujem igru zelim cijelu igru, a ne nekakve “epizode”.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?