HCL.HR

Telltale radi Stranger Things videoigru za… Netflix?

Zoran Žalac 14.06.2018.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Netflix i Telltale dogovorili su partnerstvo koje bi moglo biti početak jednog divnog prijateljstva i ulaska Netflixa u svijet videoigara.

Kad govorimo o budućnosti distribucije i konzumacije videoigara, govorimo o streaming uslugama koje najčešće uspoređujemo s Netflixom. Netflix je usluga preko koje se gledaju serije/filmovi/dokumentarci i slični snimljeni sadržaji, no ako je budućnost videoigara u streamingu, znači li to da će Netflix pokušati uzeti svoj dio tog kolača?

Pitanje je to koje se nametnulo nakon što je portal TechRadar objavio vijest kako su Netflix i Telltale Games dogovorili partnerstvo i krenuli u izradu videoigre prema popularnoj seriji Stranger Things. Iako se na trenutak činilo kako će se Telltaleova Stranger Things igra distribuirati preko Netflixa, to je ipak brzo opovrgnuto.

Iz Netflixa poručuju kako nemaju plan ulaziti u gaming i priznaju kako su im videoigre zanimljive, ali za sada samo u sklopu marketinga i promocije njihovih postojećih brendova, poput Stranger Thingsa.

Međutim, Stranger Things videoigra nije jedini proizvod koji je Netflix dobio partnerstvom s Telltale Gamesom. To je partnerstvo otvorilo vrata za dolazak Minecraft: Story Moda na Netflix, već ove jeseni. Dakle, nisu zainteresirani za gaming, ali za interaktivne priče jesu… pa to shvatite kako želite.

A što se Stranger Things videoigre tiče, produkcija iste još nije krenula jer Telltale, kao i obično, na proizvodnoj traci ima minimalno tri druga projekta – zadnji The Walking Dead, novi Wolf Among Us i sljedeći Game of Thrones.

Komentari (6)

  • Kenzix

    14.06.2018 - 12:23

    telltale se razmahao na sve strane svako malo započinju nove projekte a već imaju tonu nezavršenih serijala ajd bar stiže kraj walking deada ako ništa drugo

    • Zoran Žalac

      @Kenzix, 14.06.2018 - 12:26

      Ali tako je s njima još od… 2014. valjda.

  • 312AE

    14.06.2018 - 14:20

    Nek naprave i onda Nek ju mi na netflixu ljepo dobimo za igrati gratis… Ima Talltale dobrih igri. Meni su oba Batmana i Tales from Borderlands bili super, Wolf Among Us moram još isprobati.

  • Jason Voorhees

    14.06.2018 - 14:41

    Užas! Kad ntfliks krene prodavati igre onda smog njaebal!

  • funky0308

    14.06.2018 - 22:11

    Nije mi bas sjela serija pa je nisam ni pogledao do kraja, ocekivao sam seriju iz 80ih (tako je pocela barem ali nike to to), kakva ce tek onda igra biti majko mila ali Netflix i za igre – prva liga ako ostave cijenu pretplate i za Netflix TV umas i Netflix Game. Naravno to se nece dogoditi ali fora je vidjeti koliko snazno Netflix gura svoju produkciju …i serija i sada mozda i igre…odlicno. TTove igre se daju igrati na svemu pa mozda svjedocimo streamu prve igre na Netflixu 🙂

  • Dragon3

    16.06.2018 - 14:05

    Serija je inače super , odličan zaplet sa dodacima horora ,, a jedina mana joj je što je svega 9 epizoda po sezoni ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?