HCL.HR

Evo i toga: Fragpunk je herojska pucačina s kartama

Zoran Žalac 11.06.2024.   •   1 komentara


FragPunk je još jedna hero shooter igra koja se iz rastuće ponude sličnih naslova želi istaknuti svojom mehanikom karata za mijenjanje pravila u igri.

Imate li dojam da je na tržištu previše pucačina jednog te istog tipa? Ako nije battle royale onda je extraction pucačina, ako nije extraction, onda je co-op looter survival shooter, ako nije to onda je hero PvP shooter. Iako je već utvrđeno kako krug publike za koju se sve te igre bore nije dovoljno širok da bi uspješno moglo koegzistirati više od 10-15 naslova, to ne zaustavlja developere da se pokušaju progurati na scenu i skrenuti pozornost na sebe nekakvom unikatnom značajkom.

Pokušaj broj tkoznakoji je FragPunk, nova 5v5 hero pucačina iz prvog lica koja već viđenoj formuli želi pridružiti dinamično mijenjanje pravila meča. Naime, Fragpunk će koristiti takozvane Shard karte koje za razliku od klasičnih ultimate napada ovdje imaju efekt na sve igrače.

Aktiviranjem tih karata dolazi do promjena u mapi, likovima i pravilima igre. Na primjer, kartom World Flip mape se okreću naopačke, a tu je i karta za napucavanje kao u starim pucačinama – gdje glave likova postaju ogromne.

FragPunk će po izlasku imati 10 različitih likova, 15 vrsta oružja i četiri mape. Mečevi će se igrati u sedam rundi od kojih svaka traje dvije i pol minute. Od igrača će se tražiti brzo snalaženje te iskorištavanje karata kako bi se postigao što bolji rezultat.

FragPunk je u razvoju za PC i Xbox, a predviđeni termin izlaska je 2025. godina.

Komentari (1)

  • BozanicJosip

    11.06.2024 - 12:13

    Mislim svaka čast na kreativnosti, al do kad će štancat više te shootere

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?