HCL.HR

Fable ili Gears serijal možda će dobiti remaster kolekciju

Zoran Žalac 25.01.2022.   •   5 komentara


Ako je vjerovati novoj glasini, Xbox priprema remasteriziranu kolekciju jedne od svojih starijih franšiza. Među kandidatima se nameću Gears of War i Fable.

Insajder pod nadimkom Shpeshal Nick u novom je izdanju XboxEra podcasta izjavio kako Microsoft priprema remastere igara iz jednog od svojih klasičnih serijala. Ti bi remasteri navodno bili prodavani kao kolekcija, po uzoru na Halo: The Master Chief Collection.

Nije navedeno koji bi serijal mogao dobiti takav tretman, ali ih zapravo nema mnogo pa se može pretpostaviti da se radi o Fableu ili Gears of Waru. Oba su serijala već dobila remasteriziranu prvu igru (Fable Anniversary i Gears of War Ultimate Edition), ali ostali dijelovi u serijalu sada su već zastarjeli.

Štoviše, dobar dio tih preostalih igara i dalje je ekskluzivan za Xbox konzole. Primjerice, Fable 2, Gears of War 2 i 3 te GoW: Judgement nikada nisu dobili verzije za PC. Mnogi se slažu kako je Gears izgledniji kandidat, s obzirom na činjenicu da je šesti dio serijala još u ranoj fazi razvoja pa Microsoft vjerojatno želi popuniti višegodišnju prazninu dok ta igra ne bude spremna.

Osim Fablea i Gearsa, Xbox ima još nekoliko serijala koji bi mogli doći u obzir. Među njima su Banjo-Kazooie, Crackdown i Project Gotham Racing, ali se oni ne čine kao izgledni kandidati za remaster kolekcije.

Komentari (5)

  • HoGGaR

    25.01.2022 - 14:39

    Ostatak Gears of War serijala da dođe na pc bi bio vrh…Microsoft se baš bacio na posao.

  • KhorneFlake

    25.01.2022 - 16:26

    Samo daj. Volio bih kada bi postojala mogućnost kao u MCC, da se na dugme prebaci između nove i stare grafike. Prva dva Gearsa i dan danas super izgledaju.

  • Iceman73

    25.01.2022 - 17:38

    Fable 1 jedino nisam odigral…može remaster!

  • Indigo83

    25.01.2022 - 17:58

    Daj nemojte bit žutilo.Kakva je ovo vijest?Možda,možda,neznam,neznamo,vjerojatno

  • Saren

    25.01.2022 - 19:10

    Volio bih da bude Gears serijal pa da ga odigram po prvi put posteno u kompletu. A ni Fable nije losa ideja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?