HCL.HR

Facebook će lansirati platformu za streaming mobilnih igara

Zoran Žalac 26.10.2020.   •   8 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


I Facebook ulazi u posao pružanja usluge za streaming igara. No, za razliku od Microsofta, Sonyja, Googlea i Amazona, njihov će pristup biti malo drugačiji.

Streaming videoigara je torta čiji komad žele sve velike face u IT industriji. Microsoft ima svoj xCloud, Google ima Stadiju, a Amazon Lunu. Zar ste mislili da će Facebook promatrati to po strani? Naravno da neće – i Facebook Gaming imat će svoju platformu za streaming.

Međutim, Facebook u tu avanturu ulazi s dosta opreza te će za razliku od spomenute trojke nuditi streaming igara za mobilne platforme, odnosno za Android. Među prvim igrama koje će se moći igrati preko Facebookove mobilne aplikacije (bez samog instaliranja igara) bit će: Asphalt 9: Legends, Solitaire: Arthur’s Tale, PGA Tour Golf Shootout, WWE Supercart i Mobile Legends: Adventure.

Poznavatelji mobilnih igara primijetit će kako su to redom free-to-play, odnosno besplatne igre. Nije to slučajno jer iz Facebooka ne planiraju stavljati nikakve pretplate na streamanje igara. Dakle, besplatno je sve – uz reklame. Ideja iza cijele stvari jest upravo ta da korisnik vidi reklamu za neku igru na Facebooku, klikne na nju i odmah krene s igranjem; umjesto da ga reklama odvede na mjesto gdje se mora prijaviti da bi preuzeo igru.

Usluga će se za početak lansirati samo u određenim dijelovima SAD-a, tako da za sada neće biti ništa od streaminga igara preko Facebooka kod nas. No, kao što smo već naglasili – radi se o besplatnim igrama koje danas može pokrenuti skoro svaki mobilni uređaj tako da to i nije velika stvar.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • speedyxd

    26.10.2020 - 15:13

    Nadam se da nece doci na Pc-u posto su napumpali ovaj Windows 10 sa raznim glupostima trebalo mi je vise od sat vremena da obrisem sve

    • Zoran Žalac

      @speedyxd, 26.10.2020 - 15:25

      Windows 10 Debloater obriše sve nepotrebno za manje od minute.

    • speedyxd

      @Zoran Žalac, 26.10.2020 - 15:35

      e nisam to znao hvala provericu mozda ima jos neki junk da se obrise 😀

    • Apocalypse4987

      @speedyxd, 26.10.2020 - 16:03

      al mislim da ti se nakon svakog večeg updatea opet sve vrati pa tribaš ponovit postupak. Al dobra stvar kod debloatera šta možeš odabrat koje programe da ostaviš, jer neki su i korisni

  • Dajsikeks

    26.10.2020 - 17:05

    Ok, ovo nekužim zaš bi streamao mobilnu igru preko mobilne aplikacije od facebook-a? Uff jadan ti moraš skinut 2gb igru

    • Demon90

      @Dajsikeks, 26.10.2020 - 19:43

      A neki nemaju uvjeta a možda ni prostora za te igre. Ili nekada ako negdje čekaš pa na brzinu zaigras dok čekaš.

    • Dajsikeks

      @Demon90, 26.10.2020 - 22:53

      eh pitanje, jel imaš dobar internet. Opet moj mob je 6 godina star i dalje pokreće sve mobilne igre (ne govorim o asphalt ili COD)

  • Strahinja Radonjic

    26.10.2020 - 20:22

    A Nvidia GeForce Now se ne spominje?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?