HCL.HR

Fallout: Bakersfield definitivno nije igra kakvu je itko očekivao

Zoran Žalac 03.10.2022.   •   2 komentara


Fallout: Bakerfield interesantan je projekt za kojega još ne znamo hoće li ikada biti realiziran, ali bi mogao spojiti estetiku starih Fallout igara s elementima pucačine iz prvog lica.

Fallout 5 nije ni u povojima, ali postoji nekoliko sporednih projekata u Fallout univerzumu koji bi nam mogli skratiti čekanje na sljedeću veliku igru. Fallout Miami i Fallout London zamišljeni su kao potpuno nove avanture, dok Fallout 4: New Vegas i Fallout 4: Project Arroyo nastoje preraditi New Vegas i Fallout 2 u modernom obliku. Međutim, ima i stvari koje ne žele biti moderne nego upravo suprotno.

Ovih je dana na Twitteru postao aktualan Fallout: Bakersfield – neslužbeni projekt koji je u suštini retro pucačina iz prvog lica, smještena u postapokaliptični svijet Fallouta. Radnja igre smještena je u 2083. godinu i vezana je uz priču o osnivanju grada Necropolisa, kojega smo mogli posjetiti u prvom Falloutu.

Još uvijek nije sasvim jasno hoće li Fallout: Bakersfield ikada ugledati svjetlo dana kao službena igra. Primjećeno je samo da ju pokreće GZDoom engine, što u suštini znači da bi ovo mogla biti modifikacija za originalni Doom. A kako je Doom u Bethesdinom vlasništvu, nije nemoguće da se ovaj projekt na kraju realizira u nešto što ćemo moći zaigrati na PC-ju.

Komentari (2)

  • Vujo777

    03.10.2022 - 11:26

    Zanimljivo samo me brine kako ce bethesda da reaguje na ovo

    • matej931

      @Vujo777, 03.10.2022 - 17:08

      Zar Bethesda nije prijateljski nastrojena prema modding zajednici? Čak je Bethesda zaposlila 2 moddera prije par godina za rad na Starfieldu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?