HCL.HR

Fallout serija bit će kanonska priča i za igre

Zoran Žalac 30.11.2023.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Bethesdin Todd Howard potvrdio je kako će priča u nadolazećoj TV seriji Fallout biti kanon u čitavom serijalu te će ju buduće igre morati uvažavati.

Sve što se dogodi u Amazonovoj seriji Fallout smatrat će se kanonom za širi svijet Fallouta, uključujući i onaj u igrama. Potvrdio je to Bethesdin Todd Howard, a fanovi su već počeli kalkulirati što to znači za same igre.

Kronološki će radnja TV serije tako biti postavljena 15 godina nakon događaja New Vegasa i devet godina nakon Fallouta 4. Pomalo iznenađujuće, mjesto radnje bit će Los Angeles, odnosno američki zapad kojega se Bethesda nije doticala u svojim igrama.

Prema dosadašnjem kanonu Fallouta, na zapadu krajem 23. stoljeća vlada vojska New California Republica, a fanove je zabrinulo kako NCR do sada nijednom nije spomenut vezano uz seriju. Umjesto toga, fokus je na sasvim drugoj frakciji – Brotherhood of Steelu. Ako ste igrali New Vegas, onda znate da je Brotherhood of Steel ondje bio tek manje značajna frakcija, a serija ju 15 godina kasnije po svemu sudeći prezentira kao glavnu silu Los Angelesa.

Tvorci serije također planiraju odgonetnuti porijeklo takozvanog Vault Boya – ikone koja služi kao maskota samog Fallout serijala. U igrama porijeklo tog lika do sada nikad nije bilo pomno objašnjavano.

Komentari (1)

  • Nemanjazzz

    30.11.2023 - 13:37

    Mozda konacno saznam i sta se dobija kad sakupis dovoljno cepica sa zvezdom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?