HCL.HR

FIFA Manager dobio otkaz

nebel 25.11.2013.   •   6 komentara


Menadžerska simulacija EA Sportsa odigrala je svoju utakmicu. Nakon dvanaest izdanja FIFA Manager odlazi u povijest zbog niza razloga, među kojima je i dominacija konkurentnog naslova.

FIFA Manager serijal koji izlazi na godišnjoj bazi još od 2002. godine prošlog mjeseca dobio je svoje posljednje izdanje. Nakon što je FIFA Manager 14 izdan tek s novim ažuriranjima momčadi i dresovima Electronic Arts odlučio je da sljedećeg nastavka neće biti. Na službenom blogu igre voditelj razvojnog tima BrightFuture objasnio je zašto je došlo do takve odluke.

„Žanr nogometnog menadžera je visoko specijaliziran i primarno igran u dvije zemlje (Engleskoj i Njemačkoj), u kojima je – povrh svega – jedna igra posebno dominirala na tržištu posljednjih godina. Malo tržište i trend kretanja prema mrežnim i mobilnim igrama također su bili faktori koji su doprinijeli odluci. Štoviše, FM je došao na raskrižje na kojemu bi novi pokretač i/ili odgovarajuća mrežna infrastruktura bili jedini način kako serijalu omogućiti napredak. Kada su svi ti faktori odvagnuti, došli smo do odluke da odsviramo kraj utakmice.“ – izjavio je Gerald Köhler.

Naravno, igra koju Gerald spominje je, dakako, Segin Football Manager koji je i na relativno malom tržištu iz godine u godinu sve uspješniji te je čak prošle uspio dosegnuti milijun prodanih primjeraka. To možda i nije mnogo, ali o njegovoj popularnosti dovoljno govori i činjenica da je ilegalno preuzet oko 10 milijuna puta.

Komentari (6)

  • markogal

    25.11.2013 - 20:23

    najbolji fifin mod su makli

    ea je bas usrao

    • Rogue

      @markogal, 25.11.2013 - 21:01

      nadam se da trolas

  • Rahnane2

    25.11.2013 - 20:26

    Mislim da je i vreme bilo! 🙂
    Fifa Manager čak i zvuči smešno..

  • The_5

    25.11.2013 - 22:19

    Solidna igra, šteta.

  • Mileni

    26.11.2013 - 13:03

    Igra nije bila cak ni losa. Dapace. No pored seginog menagera stvarno nije imala sanse.

  • sapphire

    26.11.2013 - 17:16

    Bilo je samo pitanje vremena kad će ispast iz utrke…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?