HCL.HR

Filmska kompanija Lionsgate i Telltale Games rade na ‘Super Showu’

Igor Belan 24.02.2015.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Opet se nešto novo kuha u Telltale Gamesu, a ovaj put partiju se pridružuje i filmska kompanija Lionsgate, koja inače potpisuje Hunger Games i broje druge TV i filmske produkcije.

Lionsgate, filmski studio poznat po franšizama poput The Hunger Games i Twilight najavio je danas pozamašnu financijsku investiciju u Telltalte Games, razvojni studio poznat po epizodnim avanturističkim igrama poput The Wolf Among Us i The Walking Dead.

Investicija je toliko ozbiljna da se Lionsgateov CEO pridružio Telltaleovom odboru direktora, a kažu da će ovo partnerstvo omogućiti da obje strane “istraže prilike za zajednički rad na razvoju postojećih i novih IP-jeva u epizodne igre i televizijske serije”.

Kevin Bruner iz Telltalea oglasio se ubrzo nakon Lionsgateove najave otkrivši kako će zajedno sa svojim novim filmskim partnerom raditi na konceptu koji nazivaju “Super Show”, a koji će spojiti TV serije i video igre u jedan, pogodili ste, super šou. Vjerojatno nešto slično kao Quantum Break.

U intervjuu za Entertainment Weekly, Bruner je rekao kako će partnerstvo s Lionsgateom omogućiti da razviju novi IP za taj koncept.

“Svaka epizoda Super Showa biti će izdana kao paket dizajniran tako da možete uživati u interaktivnom dijelu ili gledati skriptirani dio [TV seriju] u kojem god redu želite.”, pojasnio je Bruner.

The Hunger Games je najunosniji filmski serijal za Lionsgate pa je sasvim moguće da će Telltale jednom iskoristiti taj potencijal za izradu vlastitog serijala avantura u njihovom stilu. Drugi potencijalni kandidati iz Lionsgatea za preradu u oblik igre su još The Day After Tomorrow, The Expendables, Divergent i Saw.

Telltale inače već ima mnogo posla samo u prvom početku 2015. godine. Rade na novim epizodama svojih Game of Thrones i Borderlands avantura, a kasnije tijekom godine trebali bi izbaciti novu sezonu The Walking Deada i potpuno novi serijal avantura baziran na kockastom svijetu Minecrafta.

Komentari (1)

  • Kinaivan

    24.02.2015 - 23:02

    Pa na koliko igara odjednom ce oni radit?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?