HCL.HR

Football Manager 2020 bit će prva igra u ekološki osviještenom pakiranju

Zoran Žalac 17.09.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Razvojni tim Sports Interactive odlučio se na netipičan potez time što je pakiranje novog Football Managera odlučio napraviti po ekološki prihvatljivim standardima.

Neki igrači vjeruju da će Football Manager 2020 biti reciklaža prethodne verzije uz neke minimalne promjene. Mi to još uvijek ne možemo potvrditi, ali zanimljivo je da se ekipa Sports Interactivea doista odlučila na reciklažu – samo druge vrste.

Naime, Football Manager 2020 bit će prva igra koja u standardnom fizičkom izdanju neće dolaziti u plastičnoj kutiji. Umjesto toga, igra će imati ekološki prihvatljivo pakiranje od recikliranog kartona. Sve je u tom pakiranju napravljeno tako da ne bude štetno za okoliš, uključujući foliju u koju je karton umotan te knjižicu s instrukcijama.

Interesantno je da se izdavačka kuća SEGA odlučila za ovakvo pakiranje unatoč činjenici da je ono 30% skuplje od plastičnog pakiranja koje se ne može reciklirati. To jest, skuplje je za proizvesti, ali sama igra zbog toga neće biti skuplja za kupce.

Tvorac Football Managera nada se da će ovim potezom dati primjer drugim tvrtkama u namjeri da ekološki prihvatljivijim pakiranjima igara doprinesu zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. U tu svrhu angažirali su i poznatog nogometaša Hectora Bellerina koji je opisao koliko je ovo važan korak za industriju igara.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • SanKa

    18.09.2019 - 11:46

    sva sreca pa preko 70% igrača kupuje digitalnu verziju

    • funky0308

      @SanKa, 19.09.2019 - 18:14

      Haha…preduhitrio si me… ocajno losa ideja za promidzbu. U vrijeme kada se prelazi na digitalna izdanja i to masovno, a cijene posebne i unikatne kopije, odnosno izdanja, eto nama Sege, probudili se u 1967 i krenuli spasavati planet. Haha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?